Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA19: Vinst mot MFF

ÖSK PA19, som jagar en förlängning av kontraktet i den högsta akademiserien, tog igår emot Malmö FF på Behrn Arena. En motståndare som ÖSK normalt sett borde vara rätt chanslösa mot. Malmö har normalt ett av Sveriges starkaste juniorlag. Årets upplaga är dock – av tabellplaceringen att döma – kanske inte riktigt lika dominanta, som tidigare årgångar brukat vara.

ÖSK svarade för en gedigen insats och kunde bärga alla tre poängen. Matchvinnare för ÖSK var Robin Hadad som gjorde de två första målen för hemmalaget. Något som väl bekräftar betydelsen av att ha en utpräglad målgörare i laget.

Av varningsstatistiken att döma var ÖSK rätt hårt pressade av gästerna från Skåne.

Matchfakta.
10. 1-0 Robin Hadad
14. 1-1 Hugo Bäckstrand
16. Varning: Hamse Shagaxle
45. Varning: Charlie Swartling
51. Varning: Kevin Westlind
68. 2-1 Robin Hadad
80. Varning: Johannes Danho
82. Varning: MFF
88. Varning: MFF
89. 3-1 John Lindhé Rehn
90+3. Varning: Victor Andersson

Startade gjorde: Karl Serrano Torstensson, Kevin Westlind, Johannes Danho, Wessam Dukhan, Charlie Swartling. Victor Andersson, Linus Alperud, Robin Hadad, Josef Keyrouz, Filip Ivarsson (k) ovh Hamse Shagaxle.
Ersättare var: Noel Stenlund, John Lindhé Rehn, Henry Hertzman, Nathan Hernandez Öhrn, Lowe Astvald, Adam Al Hamad Eriksson och Melker Birgersson.

I nästa omgång reser ÖSK till Norrköping för att möta serieledarna. Hemmalaget kämpar hårt med IFK Göteborg om seriesegern och har dessutom Hammarby som lurar några poäng längre ner. Att möta och ta poäng av ett högmotiverat Norrköping blir ytterligare en tuff uppgift för de svartvita.

Med fyra omgångar kvar krävs det i princip fyra vinster för att ÖSK skall kunna komma ikapp. Dessutom bör ju helst lagen som ÖSK jagar inte ta några mer poäng. Även om laget har fått bättre flyt under hösten känns det som en övermäktig uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.