Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK säkrade kontraktet

ÖSK PA17 tog idag emot GAIS på ett soligt Behrn Arena. För ÖSK gällde att ett minst oavgjort resultat skulle säkra spel i P17 Allsvenskan även nästa år. GAIS hade väl egentligen inget att spela för, men verkade väldigt gärna vilja vinna ändå.

Gästerna fick en lyckosam start och med hjälp av lite taffligt försvarsspel från ÖSKs sida kunde de gå fram till en 2-0 ledning efter lite drygt 20 minuters spel. Ledningen kunde dock reduceras några minuter senare av Mohamad Dana (som hade en av sina elektriska dagar). Bortaledningen med 2-1 stod sig halvleken ut – ett resultat som inte speglade spelförlopp och chansfördelning. ÖSK hade flera bra lägen att minst utjämna.

Gästerna kom sedan in i matchen på ett bättre sätt då andra halvleken inleddes. Efter lite drygt en kvart gled initiativet återigen över på ÖSKs sida och resten av halvleken blev en jakt på i första hand det kvitteringsmål som skulle säkra kontraktet.

Det tog dock ända till den 79 minuten innan det förlösande målet kunde noteras. Mohamad Dana spelade in en boll och framför mål dök Felix Hasselgren upp för att vinkla in bollen. ÖSK nöjde sig dock inte med kvitteringsmålet. De fortsatte att jag och med fem minuter kvar kom även ett vinstmål. Ett långt 45-gradersinlägg från högerkanten (Wetterfall) tas emot av Dana framför gästernas mål och han kan bredsida bollen i mål med hjälp av en hoppvolley (bra teknik där).

Sedan hände det väl inte så mycket mer. ÖSKarna var nöjda och GAIS orkade eller var inte tillräckligt motiverade för att jag en kvittering.

En stark laginsats som präglades av en hög moral efter den olyckliga matchstarten. Extra plus till Mohamad Dana som hade en fot med i alla tre målen samt Sahal Hussein Mohamud,. Den sistnämnde som väl närmast var tänkt som balanserande mittfältare var med överallt och hela tiden.

Matchfakta.
13. 0-1 Felix Augustsson
23. 0-2 Felix Augustsson
29. 1-2 Mohamad Dana (Erman Hrastovina)
50. Varning: Óli Melander
55. Varning: GAIS
58. Varning: Axel Kylborn
79. 2-2 Felix Hasselgren (Mohamad Dana)
85. 3-2 Mohamad Dana (?Axel Erikols Wetterfall?)

Laguppställning (3-2-4-1).
Buster Runheim (mv)
Arvid Cervin (k), Axel Kylborn (63), Victor Sandberg
Sahal Hussein Mohamud, John Miettinen (65)
Axel Erikols Wetterfall, Óli Melander (75), Erman Hrastovina, Ebbe Wingemark (46)
Mohamad Dana

Ersättare var: Nils Larsson (mv), Ludwig Flink /46), Hugo Olander,(63), Felix Hasselgren (65), Olle Wennerström (75), Alexander Toma och Elias Wennerlund Aslaksen

Anm. Laguppställningen var lite flytande för mitt fotbollsöga. Men klart är i alla fall att Sahal och Miettinen var balanserande mittfältare. Wetterfall och Wingemark uppträdde som wingbackar medan det på den offensiva sidan var rätt rörigt med många platsbyten.

Det var nog väldigt bra att ÖSK kunde avlägsna sig tillräckligt mycket från nedflyttningsstrecket redan idag. För lagets del återstår två traditionellt svåra matcher. Först Helsingborgs IF på bortaplan och sedan bogeylaget Elfsborg hemma i den sista omgången. Medan Lund tar emot Öster på hemmaplan för att sedan avsluta mot Trelleborg. ÖSK har ju i och för sig även en rätt ordentlig målskillnadsfördel, men man är som bekant aldrig säker förrän man är helt säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.