Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecknen allt större för KIF Örebro

För några dagar sedan kunde man i NA läsa om den akuta ekonomiska kris som KIF Örebros hamnat i. Klubben var tvungen att tillgripa en swishkampanj för att klara av betalningen av septemberlönerna.

Men problemen slutar inte där. Idag meddelade klubben att deras styrelseordförande Sebastian Cabander har valt att lämna sin post. Motiveringen verkar vara, att han anser att det inte längre går att kombinera uppdraget som styrelseordförande för KIF Örebro med hans arbete som VD och koncernchef för Karlskoga Energi & Miljö. Det var mer arbete än han tänkt sig att vara ordförande i KIF Örebro och hans såg väl att kraven skulle öka ytterligare på grund av den besvärliga ekonomiska situationen klubben försatt sig i.

Lite märkligt är att det väl hans avhopp, som av allt att döma skedde två dagar före den extra föreningsstämman den 27 september blev bekant först idag.

Märkligt är det också att han i det avskedsbrev som publicerat på klubbens hemsida valt att uttrycka tvivel om klubben klarar av att möta de krav som gäller för att klubben skall få en elitlicens för spel i Damallsvenskan 2024.

Han skriver: Jag vet fortfarande inte helt säkert om klubben kommer att klara av att vända ekonomin så att KIF utifrån kraven som Elitlicensnämnden har på en damallsvensk klubbs ekonomi har rätt att spela i OBOS Damallsvenskan även 2024.

Cabanders uppgifter som styrelseordförande tas tillsvidare över av vice ordförande Lisa Jensen som tillförordnad ordförande.

I augusti medan sommarfönstret fortfarande var öppet valde klubbens sportchef Jonas Nilsson att säga upp sig med omedelbar verkan. Någon närmare förklaring om varför detta skedde har jag inte sett, men det måste väl ha varit någon schism som låg bakom det abrupta uppbrottet.

Även ledamoten Anna-Lena Rydelius har valt att lämna styrelsen. Oklart dock när detta skedde.

Utöver Cabanders avgång verkar det som om föreningens revisorer i förtid valt att avsluta sitt uppdrag. Två nya revisorer valdes ju på den extra föreningsstämman.

Ett av villkoren för att erhålla elitlicensen, utöver kraven på en ekonomi i balans, är att föreningens styrelse skall intyga att det inte saknas ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under år 2024.

Det är möjligt att Cabander och revisorerna inte ansåg, att de kunde intyga detta och därför såg sig föranledda att lämna sina uppdrag.

KIF Örebro: Cabander kliver av som ordförande
NA: Chockbeskedet: Ordföranden hoppar också av
NA: Klubbchefen om nya krislarmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.