Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Likviditetskris i KIF Örebro

KIF Örebro, som tillsammans med ÖSK spelar och tränar på Behrn Arena, har hamnat i en akut likviditetskris. NA har i några artiklar lyft fram klubbens problem. Det är först efter en swishkampanj som alla spelare fått sin lön för september månad betald. Ännu var (eller fortfarande är) alla ersättningar till delar av ledarstaben och organisationen obetalda. Hur det förhåller sig med arbetsgivaravgifterna som i runda slängar uppgår till 30 % av lönerna framgår inte. Man får väl anta att dessa i det akuta läget som uppstått haft en lägre prioritet.

Enligt klubben beror krisen på en (eller två) försenade betalningar för de spelare som såldes under sommaren. Fortsättningen av året lär bli fortsatt tuff. Damallsvenskan spelar matcher en bit in i november månad, så det lär bli ytterligare två till tre månaders löner och arbetsgivaravgifter som måste klaras av. Utöver alla andra betalningar som behövs för att hålla igång klubbverksamheten.


Föreningen har nyligen även hållit ett extra föreningsmöte. Vid detta tillsattes två vakanta styrelseplatser samt valdes två revisorer.

Det sistnämnda tycker jag låter lite märkligt. Normalt är revisorer verksamma fram tills dess att ett verksamhetsår avslutats och en revisionsberättelse framlagts (till det ordinarie föreningsmötet alltså). Att man så här mitt under verksamhetsåret byter revisorer tyder kanske på att det uppstått någon slags konflikt mellan klubbledning och de tidigare revisorerna, vilket borde vara oroväckande.

KIF Örebro (231002): Swisha för tjejers fotbollsdrömmar
NA: (231002): Kif Örebro drar igång Swish-kampanj – för att kunna betala löner
NA (230926): Kif Örebro håller inne spelarlöner
KIF Örebro (230922): Dagordning KIF Örebro DFFs extra årsmöte 2023-09-29
NA (2301818): ”Varje krona in på kontot är värdefull”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.