Örebro SK Dam: Allt i egna händer (och fötter)

ÖSKs damer tog idag emot Smedby AIS i en match på GPP IP som på förhand rubricerats som seriefinal. Det var ju trots allt ettan Smedby som kom till Örebro för att försvara sin ledning mot tvåorna från ÖSK. Någon finalkaraktär blev det dock aldrig på matchen – ÖSK var alldeles för överlägsna. Det tog visserligen en dryg halvtimme innan ledningsmålet kom. Amelia Olofsson, framspelad framför Smedbys mål, hade inga problem att få bollen över mållinjen. Tvåan kom sedan precis innan pausvilan. I kalabaliken efter Emelie Alfredssons frispark lyckades Lisa Bergman få bollen i mål.

Med ett 2-0 underläge och nu dessutom med motvind såg det tungt ut för gästerna inför andra halvlek. Och inte blev det bättre, när ÖSK i inledningen av halvleken ökade på sin ledning till 3-0 efter det att Lisa Bergman frispelat Cornelia Karlsson. Målkavalkaden fortsattes sedan av Amelia Olofsson för sitt andra och avslutades av inbytta Ella Gunnarsson, som sprang sig fri och mycket snyggt placerade bollen vid bortre ur en rätt snäv vinkel,.

En riktigt bra insats av hela laget,, men framför allt av Matilda Wennberg, som den här matchen fått tillbaka en roll på mittfältet. Lisa Bergman var som som vanligt väldigt nyttig både offensivt (1+2) och defensivt. Amelia Olofsson fortsätter att imponera i sin nya roll som ensamanfallare.

Tack vare segern tar ÖSK över serieledningen, men det är fortfarande fyra matcher kvar att spela.

ÖSK: Storseger i seriefinalen mot Smedby AIS
NA: Målkalas i seriefinalen
NA: Höjdpunkter
Smedby AIS: Storförlust mot Örebro…