Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA16: Storvinst mot Backatorp

ÖSK hade som väntat inte några större problem när de mötte göteborgslaget Backatorp i en match i P16-Allsvenskans B-slutspel. Göteborgarna överraskade alla när de kvalificerade sig för P16 förra året med sitt P15-lag. Sedan dess har (förmodar jag) de större akademierna i Göteborg rensat en hel del i spelartruppen. Så det är bra gjort att i alla fall klara sig igenom en säsong i den högsta P16-serien.

Även om det faktiskt var gästerna som gjorde det första målet verkar det inte ha varit någon större fråga beträffande vem som skulle ta hand om de tre poängen.

Matchfakta.
10 0-1 Albin Sabic (nickmål)
12 1-1 Noel Gustavsson Engdahl (nickmål)
14 2-1 Zanyar Kocher
20 3-1 Neo Gerzic
29 3-2 Alex Berger
32 4-2 Isak Salomonsson
41 Varning: Backatorp
54 5-2 Edvin Fisic
60 6-2 Zack Westlund Bergquist
70 7-2 Zack Westlund Bergquist
80 8-2 Ian Kimana
87 9-2 Ian Kimana
89 Varning: Ian Kimana
90 10-2 James Lundqvist

Startade gjorde: Oscar Scherp (mv, Anton Werderitsch, Dino Gerzic, Isak Salomonsson, Neo Gerzic, Zanyar Kocher, Svante Widlund, Noel Gustavsson Engdahl, Edvin Fisic, David Gozalyan och Valter Kjäll
Ersättare var: James Lundqvist, Oliwer Lorentzson, Ian Kimana, Aras Shivan Khalaf, Zack Westlund Bergquist och Lucas Helge (mv)

Eftersom det här är en enkelserie återstår det nu bara en match för ÖSK PA16. Den spelas nästa lördag. Då möter ÖSK på bortaplan IFK Göteborg i en match som avgör vilket lag som vinner serien. På spel står dock inte något mer än att kunna kalla sig seriesegrare i B-slutspelet.

Den här omgångens intressantaste match spelas i morgon mellan Västerås SK och Degerfors. Ett av lagen kommer att få lämna P16-Allsvenskan och i morgondagens match kommer båda att var mycket motiverade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.