Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Seger mot MFF

Det händer inte varje år och knappast vartannat heller. Igår tog ÖSK emot Malmö FF på Behrn Arena och skickade hem skåningarna med en förlust. En mycket välkommen seger för ÖSKs sjuttonåringar som tack vare de tre poängen kunde avlägsna sig en bit från nedflyttningsstrecket och nu faktiskt har två lag mellan sig och nedflyttningsmarkeringen.

Matchfakta.
02. 0-1 Tarik Karic
10. 1-1 Mohamad Dana
55. 2-1 Hasan Dana
65. 3-1 Ebbe Wingemark
73. Varning: Óli Melander
76. Varning: Hugo Olander

Anm. I den officiella matchrapporten har en MFF-spelare angivits som målgörare till 1-1 målet. Det är fel. Det var inte Malmös nr 7 som gjorde det målet utan det var ÖSKs nr 7 Mohammad Dana som stod för kvitteringen.

Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Axel Kylborn, Hugo Olander, Mohamad Dana, Sahal Hussein Mohamud, Ebbe Wingemark, Hasan Dana, Axel Erikols Wetterfall, Herman Bruhn (k), Óli Melander och Arvid Cervin.
Ersättare var: Oscar Scherp (mv), John Miettinen, Erman Hrastovina, Felix Hasselgren, Gino Chamoun, Ludwig Flink och Olle Wennerström.

Anm. Två lag flyttas ner, vilket inte framgår av tabellen.
ÖSK, som länge såg ut som en given nedflyttningskandidat, har fått bättre fart och ordning på spelet under hösten. Resultatet från de senaste fyra matcherna är hela 10 poäng med målskillnaden 12-3.

I nästa match möter laget IFK Norrköping på bortaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.