Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Bäddat för seriefinal

ÖSKs damer tog idag emot Segeltorp på sin hemmaplan GPP IP. I potten för ÖSK låg en fortsatt tätkänning medan det i Segeltorps pott såg väldigt tomt ut. De återfinns på den bättre delen av tabellmitten, långt från tätstriden och ännu längre från nedflyttningsstrecket. Ett lag som vid den här tiden på året inte har så mycket att spela för.

Det märktes dock inte på deras insats i dagens match. De pressade ÖSK hårt och var under stora delar av matchen det spelförande laget. Längre än till ÖSKs väldisciplinerade bakre försvarslinje kom de dock sällan och något riktigt farligt avslut skapade de egentligen inte. ÖSK hade dock påtagliga problem att spela sig ur pressen. Jag har en känsla att fler passningar hamnade hos eller avvärjdes av gästerna än som nådde fram till en lagkamrat.

Nu ville omständigheterna ändå att ÖSK skulle få ett mål i den första halvleken. Detta efter ett misstag i Segeltorps försvarsområde. En rensning på ett inspel träffade en medspelare och styrdes försmädligt in i det egna målet.

I andra halvlek fick ÖSK lite bättre grepp om spelet. Detta delvis beroende på att en skadad Ella Gunnarsson byttes ut mot Amelia Olofsson. Den senare är ju väldigt intensiv i sin press mot motståndarnas försvarslinjer, vilket skapade en del oro som gjorde att ÖSK kunde flytta upp sina positioner en del. Även inbytet av rejäla Lisa Bergman och Frida Abrahamsson något senare i matchen bidrog till att stabilisera ÖSK-spelet.

Men det var inte förrän Olofsson med fem ordinarie minuter kvar i en djupledslöpning från halva planen ökade på ledningen. Hon tog emot en lång passning (rensning?) från Jonna Dahlberg och kunde sedan hålla undan för och tränga sig före en jagande försvarare. Avslutet placerade hon (kanske lite tursamt) precis utom räckhåll för motståndarnas målvakt och segern kändes säkrad.

Att det var en besvärlig match för ÖSK framgår tydligt av kommentarerna efter matchen.

ÖSK: Ett pressat ÖSK vinner mot Segeltorps IF
ÖSK: Intervju med Amelia Olofsson (video)
NA: Efter segern: Nu väntar seriefinal om elitettanplatsen (med höjdpunkterna)

Matchfakta.
38. 1-0 Självmål
85. 2-0 Amelia Olofsson (Jonna Dahlberg)

Laguppställning.
26 Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
Klara Spångberg (64 Frida Abrahamsson), Josefine Eklund, Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson (k), Alva Hyttinen (77. Izabella Hurtig)
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson (86. Maja Eriksson), Emilia Andersson (64. Lisa Bergman), Jonna Dahlberg
– – – – – – – – – –
Ella Gunnarsson (46. Amelia Olofsson )

Ersättare: Amelia Olofsson (46), Lisa Bergman (64), Frida Abrahamsson (64), Izabella Hurtig (77), Maja Eriksson (86), Matilda Wennberg och Olivia Stråle.

I nästa omgång möter ÖSK Smedby AIS på hemmaplan i vad som väl skulle kunna kallas för en seriefinal, även om fyra omgångar återstår efter den matchen. ÖSKs motståndare är då i tur och ordning.
231007 Tyresö FF (b)
231014 Enskede IK (h)
231022 BK Kenty (b)
231028 Västerås BK 30 (h)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.