Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Bara oavgjort i Degerfors

Det blev en frustrerande kväll för ÖSKs damer vid gårdagskvällens besök på Stora Valla. Trots ett tidvis stort spelövertag lyckades laget inte få bollen över motståndarnas mållinje. Jo, en gång lyckades man, men då dömdes målet (förmodligen felaktigt) bort för offside.

Efter en jämn och rätt chansfattig första halvlek tog gästerna från Örebro över i den andra och så gott som allt spel förlades till Degerfors planhalva. Utbytet av det spelmässiga övertaget var dock klent och det fåtal chanser som skapades kunde inte omsättas i något mål.

Det var inte någon speciellt välspelad match från ÖSKs sida med en hel del slarv, alldeles för många bollar som gick ut till inkast och en oförmåga att ta sig igenom ett defensivt uppställt hemmalag. Degerfors å sin sida hoppades väl mest av allt på att ett slumpmål skulle resultera , men slumpen var inte på deras sida heller.

Bäst i ett rätt slokande ÖSK var Matilda Wennberg och Lisa Bergman som i alla fall bemödade sig om att spela bollen framåt.

Positivt och på sikt sätt hoppingivande var det att se att höstförvärven Frida Abrahamsson och Ellen Karlsson fick möjlighet att göra debut för sitt nya lag.

Resultatmässigt har de två förlorade poängen ingen större betydelse för toppstriden. Under förutsättning att både Smedby och ÖSK vinner sina resterande matcher kommer serien att avgöras genom det inbördes mötet mellan de två lagen. ÖSK har alltså fortfarande allt i sina egna händer då serien skall avgöras.

ÖSK: Stort övertag men bara en poäng i länsderbyt
ÖSK: Intervju med Dennis Gabrielsson (video)
NA: Ex-Kifspelaren gjorde debut i mållöst derby

Matchfakta.
35. Varning: Degerfors
53. Varning: Matilda Wennberg
78. Varning: Dennis Gabrielsson (tränare)

Laguppställning.
Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
Matilda Wennberg (62. Frida Abrahamsson), Josefine Eklund, Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
Lisa Bergman, Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson, Emilia Andersson (k), 82. Maja Eriksson ), Izabella Hurtig (62. Jonna Dahlberg)
– – – – – – – – – –
Amelia Olofsson (62. Ella Gunnarsson)

Ersättare: Ella Gunnarsson (62), Jonna Dahlberg (62), Frida Abrahamsson (62), Maja Eriksson (82), Ellen Karlsson (84), Klara Spångberg och Olivia Stråle.

Publik: 318 (!)

ÖSKs nästa match spelas på hemmaplan mot Segeltorps IF den 24 september. Veckan därpå tar laget sedan emot Smedby AIS i en förmodad seriefinal på GPP IP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.