Akademin PA19: Delad poäng då Häcken kom till Mellringe

ÖSK PA19, som kämpar för överlevnad i P19 Allsvenskan, tog idag emot BK Häcken i en match som förlagts till Mellringe IPs konstgräs. Rent tabellmässigt såg inte gästerna ut att vara något speciellt bra (eller dåligt) lag med en placering mitt i serietabellen. Detta visade sig dock var helt fel. Det var ett riktigt bra lag – förmodligen det bästa P19-lag jag sett i år.

Matchen fick en olycklig start för ÖSKs del. Efter en slarvig passning vid ett uppspel hamnade bollen hos en av motståndarnas anfallare och gästerna kunde göra sitt först mål innan det imaginära matchuret ens hade hunnit fram till 2 minuter. (Det finns iofs. ett matchur på Mellringe, men de används förmodligen bara då Syrianska spelar).

Efter ledningsmålet var det Häcken för hela slanten. Nästan allt spel skedde på ÖSKs planhalva och något ordnat spel hos motståndarna förmådde ÖSKarna inte att åstadkomma. Ända tills dess att gästerna efter drygt 20 minuter fick sin målvakt frilägesutvisad efter en fällning av Linus Alperud. Den efterföljande frisparken slogs av Alperud mot ena stolproten. Den nyinbytte målvakten kunde inte göra mer än parera skottet, varpå Filip Ivarsson höll sig framme och stötte in returen.

Efter utvisning och kvittering fick ÖSK ett bättre grepp om spelet som faktiskt flyttades över till Häckens planhalva. Något mer mål blev det dock inte innan det blev dags för halvtidsvila och taktiksnack,

Andra halvlek blev sedan väldigt händelserik.

• Malik Mokede gav ÖSK ledningen på ett snyggt skott från straffområdeshörnet upp i det bortre krysset.
  • Häcken kvitterade på en straffspark efter det att Kevin Westlind råkat fälla Häckens hala vänsterkantsspelare.
  • Häcken tog sedan lite slumpartat ledningen på en andraboll efter en hörna.
  • ÖSK kvitterade i sin tur till 3-3 genom Victor Andersson, som som tog emot en passning felvänd i ett välbefolkat straffområde för att sedan vända upp och placera bollen utom räckhåll för målvakten.
  • Med knappa 10 minuter kvar gjorde Robin Hadad 4-3 till ÖSK efter att ha fått fritt skottläge utan några motståndarben som var i vägen.. Skottet satt perfekt i bortre.
  • Häcken avslutade sedan målkavalkaden med någon minut kvar att spela genom en nick vid bortre på en hörna. Där borde nog ÖSK ha haft bättre markering.

Trots att Häcken spelade med 10 man under andra halvlek så kändes de nog som det starkaste laget. Det var ofta med mer tur än skicklighet som ÖSK lyckades avvärja deras anfall.

Bäst i ÖSK var Linus Alperud, som nog borde vara nära något slags kontrakt med ÖSK (tycker jag). Men det var en helgjuten laginsats mot ett lag som var minst lika bra som ÖSK, trots att de spelade med en man mindre under mer än en timmes tid.

02 0-1. John Paul Dembe
24 Utvisning: Fabian Andersson
27 1-1 Filip Ivarsson
41 Varning: Malïk Mokédé
53 Varning: BK Häcken
54 2-1 Malïk Mokédé
61 2-2 Isak Brusberg (straff)
67 2-3 Isak Brusberg