Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: Ett steg mot säkrare mark

ÖSK PA17 tog idag emot Östers IF på Mellringe IPs konstgräs i något som var en av de matcher ÖSK borde vinna för att hålla nedflyttningsstrecket på avstånd.

Matchen fick en för gästerna olycklig inledning när deras lagkapten fick se det röda kortet redan innan matchtiden hunnit bli 10 minuter.

Sedan tog det i och för sig 20 minuter till innan ÖSK kunde notera dagens första mål Det var Ebbe Wingemark som gjorde det första i en svit som så småningom kunde firas som ett hattrick. Säkert väldigt roligt för den snabbe kantspringaren, som haft det rätt så tufft i år. Det fjärde målet gjordes av höstförvärvet Gino Chamoun – en spelare som om möjligt är ännu snabbare än vad Wingemark är.

Matchfakta.
08. Utvisning: Jonathan Nagy Blomkvist
10. Varning: Östers IF
30. 1-0 Ebbe Wingemark
56. 2-0 Ebbe Wingemark
62. 2-1 Olle Lövdahl (frisparksmål)
63. 3-1 Gino Chamoun
79. 4-1 Ebbe Wingemark
89. Varning: Sahal Hussein Mohamud

Matchtrupp.
Startade gjorde: Buster Runheim (mv), Elias Wennerlund Aslaksen, Mohamad Dana, Sahal Hussein Mohamud, Óli Melander, Hasan Dana, Ebbe Wingemark, Axel Erikols Wetterfall, Herman Bruhn (k), Victor Sandberg och Arvid Cervin

Ersättare var: Nils Larsson (mv), Axel Kylborn, Hugo Olander, John Miettinen, Erman Hrastovina, Gino Chamoun och Ludwig Flink

I nästa match möter ÖSK kommande söndag Malmö FF på hemmaplan. Kanske inte en match från vilken ÖSK skall hoppas på ett alltför stort utbyte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.