Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA16: Förlust mot Västerås

Lite överraskande fick ÖSK PA16 se sig besegrade av Västerås SK i gårdagskvällens match på Behrn Arena. ÖSK kom till spel med ett på papperet starkt lag och borde väl ha klarat av sina motståndare på ett bättre sätt.

Men så är det det här med motivationen. ÖSK har definitivt ingenting att spela för längre i den här serien. Det var redan innan B-slutspelet började klart att årets 16-åringar kan lämna över spel i den högsta sextonårsligan nästa år till årets femtonåringar.

För ÖSKs del handlar seriespelet nu väl mest av allt om att slipa på spel och form inför Ligacupens gruppspel, som kommer senare i höst.

För Västerås å andra sidan är det mycket som står på spel. De kämpar för att hålla kvar sextonårslaget i P16 Allsvenskan. De går en hård kamp med Degerfors för det privilegiet. Genom att besegra ÖSK, som tog alla poängen mot Degerfors förra veckan (genom ett sent mål), så har västmanlänningarna nu lyckats reducera Degerfors poängförsprång.

NA: Pojklag anfölls av maskerade män utanför Behrn arena

Matchfakta.
17. 0-1 Lukas Tunedal
28. 0-2 Lukas Tunedal (straff)
31. Varning: Västerås
40. Varning: Noel Gustavsson Engdahl
44. Varning: Västerås
56. Varning: Västerås
71. 0-3 Dante Caspari Bark
78. Varning: Valter Kjäll
84. Varning: Västerås
89. Varning: Västerås
90+3. Varning; Edvin Fisic

Matchtrupp: Oscar Scherp (mv), Lucas Helge (v), Neo Gerzic, George Issa (k), Cyril Joe Laomadi, Isak Salomonsson, Edwin Ibrahimbegovic, Zanyar Kocher, James Lundqvist, Noel Gustavsson Engdahl, Keyse Faarah Abdi, Edvin Fisic. Oliwer Lorentzson, Dino Gerzic, David Gozalyan, Valter Kjäll, Anton Werderitsch och Zack Westlund Bergquist.

ÖSKs nästa match är mot Örgryte IS. Den spelas på Behrn Arena nästa lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.