Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Helt enligt plan då ÖSK besegrade Boo FF

Lördagsmotståndarna från Boo såg på förhand ut som ett potentiellt blindskär. Förra året kvalade laget till Elitettan och i år har de på sin fjärdeplats smugit med några poäng efter den absoluta täten. Men det blindskäret kunde ÖSK manövrera förbi utan några större besvär.

Precis som i den förra matchen (Hertzöga borta) tog ÖSK raskt och resolut ledningen redan i den första halvleken och halvtidsresultatet var nu liksom då 3-0. I andra halvlek släpptes sedan initiativet över till motståndarna som tilläts reducera ÖSKs försprång.

Spelet i första halvlek var bland de bästa jag sett damerna prestera i år. Laget höll bollen inom laget och så gott som allt spel förlades till Boos planhalva. Tre mål skulle det bli innan det var dags för halvtidsvilan. Med lite mer tur eller möjligen avslutsskärpa hade det mycket väl kunnat bli några till. Det fanns – som det brukar heta – bara ett lag på plan.

I andra halvlek såg det till att börja med annorlunda ut. Boo fick ett tidigt mål och dominerade spelmässigt under stora delar av halvleken. Riktigt lika målfarliga som ÖSK i den första kändes de dock inte. ÖSK kunde – om än med en viss möda – fånga upp deras offensiv. Men det var på ÖSKs planhalva som det organiserade anfallsspelet bedrevs.

Utan något ytterligare mål avtog dock Boos energiutbrott efter hand och när ÖSK med 20 minuter kvar började byta in spelare från sin starka bänk kunde hemmalaget ta hand om initiativet igen. Ett fjärde mål blev det när inbytta Ella Gunnarsson kunde springa in bollen efter Emelie Alfredssons frispark. Boos målvakt var nog medskyldig där, när hon inte lyckades få kontroll på bollen. Sedan var det bara att spela av resten av matchen.

Bra i ÖSK var många. Jag vill lyfta högerkanten med Matilda Wennberg, Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson. Amelia Olofsson jagade motståndarförsvaret som en arg bålgeting. Vänstermittbacken Nellie Thörngren tarr på något sätt rollen som offensiv wingback så fort ÖSK anfaller. Vilket i sin tur öppnar upp för Izabella Hurtig att ta sig in centralt utan att behöva bekymra sig om vänsterkanten. Det gav ju ett gott resultat idag, då Izabella två gånger var på rätt plats framför målet. Ja, hon var väl egentligen på rätt plats fler gånger än så, men mål blev det bara två gånger.

Något spel för dagens två omskrivna nyförvärv blev det inte. De fick nöja sig med att se hela matchen från bänken, men verkade inte direkt missnöjda över det. Jonna Dahlgren, sommarens tredje nyförvärv med KIF Örebro-rötter saknades helt i dagens laguppställning. Men det berodde tydligen på att hon känt sig krasslig i veckan.

Matchfakta.
15. 1-0 Izabella Hurtig (Amelia Olofsson)
19. 2-0 Izabella Hurtig (Emelie Alfredsson)
34. 3-0 Amelia Olofsson
48. 3-1 Louise Larsson
65. Varning: Emelie Alfredsson
79. 4-1 Elsa Gunnarsson (Emelie Alfredsson)

Laguppställning.
Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
Matilda Wennberg, Josefine Eklund (Olivia Stråle), Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
Agnes Andersson (k, Lisa Bergman), Alva Hyttinen
– – – – – – – – – –
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson (Maja Eriksson), Emilia Andersson (Ella Gunnarsson), Izabella Hurtig (Klara Spångberg )
– – – – – – – – – –
Amelia Olofsson

Ersättare: Lisa Bergman (72), Ella Gunnarsson (72), Maja Eriksson (85), Olivia Stråle (88), Klara Spångberg (88), Ellen Karlsson och Frida Abrahamsson.

ÖSKs nästa match bör nog även den ses som ett potentiellt blindskär. På fredag åker ÖSK till Degerfors för att möta en klubb vars lag alltid brukar vara extra motiverade, då det är lag från Örebro som står för motståndet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.