Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förstärkningar inför slutspurten

ÖSK skrev idag (eller kanske snarare igår kväll för att vara helt korrekt) att två tidigare KIF Örebro spelare har anslutit till truppen. Det handlar om försvarsspelaren och tillika lagkaptenen Frida Abrahamsson samt mittfältaren Ellen Karlsson.

Båda hade egentligen avslutat sina respektive fotbollskarriärer. Abrahamsson dock så sent som efter fjolårssäsongen. Karlsson slutade med fotbollen (då hon spelade för Piteå) ett år tidigare för att sedan förra året bli mamma. Men både tycker tydligen att det är tillräckligt roligt med fotboll för att börja på ny kula med ÖSK Dam trots att de redan lag av en gång.

Av de två spelarna är det väl Abrahamsson som är den mest rutinerade och som har kortast startsträcka till en acceptabel matchform. Som mittback är inte kraven på kondition lika stora som för andra positioner i laguppställningen. Med sin placeringsförmåga och teknik lär det inte ta alltför lång tid för henne att komma i hygglig matchform.

För Karlsson, med det defensiva mittfältet som position, tar det förmodligen längre tid att kugga in i ÖSKs matchtrupper. I alla fall som startspelare.

Men oberoende av hur snabbt de två spelarna kan komma igång ”på riktigt” så kommer de säkert att rätt omgående kunna bidra med en hel del rutin på både på träning och under match.

Jag antar, att de här två rekryteringarna, samt även den av Jonna Dahlqvist, som anslöt för några veckor sedan, i första hand gjorts med siktet inställd på en eventuell säsong i Elitettan nästa år. Då kommer de färdigheter och erfarenheter som de tre skaffat sig under sina år i elitfotbollen att vara mycket värdefulla.

Om de dessutom redan under årets förmodligen rätt tajta slutspurt kan bidra blir det givetvis som en extra vitamininjektion. Den presumtiva seriefinalen mot Smedby spelas den 30 september på GPP IP. Tills dess bör de tre nyförvärven ha hunnit komma ikapp träningsmässigt.

ÖSK: Välkomna Frida Abrahamsson & Ellen Karlsson!
NA: Bomben: KIF-profilerna gör comeback – i ÖSK
Lagstatistik: Frida Abrahamnsson
Lagstatistik: Ellen Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.