Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA16: Sent mål gav seger i länsderbyt

ÖSK PA16 spelade idag sin första match i B-slutspelet för P16-allsvenskan. I seriepotten ligger fortsatt spel i den högsta serien nästa säsong. Seriens två sista lag får nästa år ta steget ner till P16 Superettan. De övriga får alltså fortsätta i den högsta serien. Ja eller snarare är det årets femtonåringar som får spela i P16 Allsvenskan nästa år. Sextonåringar flyttas ju upp till sjuttonårsklassen.

På grund av seriens konstruktion, där lagen fått ta med sig alla sina poäng från grundserien, finns det dock inte så mycket att spela om. Av de sex lagen i serien har ÖSK, och två andra klubbar redan säkrat sin plats för nästa år, medan Backatorp i den andra ändan redan är klara för degraderingen. Kampen står därför enbart mellan Degerfors och Västerås SK, där Degerfors inleder med ett försprång på fem poäng. VSK behöver alltså två segrar mer än Degerfors. Det kan nog bli besvärligt eftersom det här är en enkelserie, som bara innehåller fem matcher.

Degerfors hade alltså en hel del att spela för då ÖSK idag kom till Stora Valla för den första matchen i B-slutspelet. Matchen såg länge ut att sluta mållös och oavgjord och därmed i alla fall ge Degen ytterligare en poäng. Men ett sent mål av Zanyar Kocher grusade deras förhoppningar.

Matchfakta.
61. Varning: David Gozalyan
86. 0-1 Zanyar Kocher
90+2. Varning: Zack Westlund Bergquist
90+3. Varning Degerfors

Startade gjorde: Nils Larsson (mv), Olle Bergstrand (k), George Issa, Cyril Joe Laomadi, Isak Salomonsson, Edwin Ibrahimbegovic, Zanyar Kocher, Svante Widlund, Noel Gustavsson Engdahl, Keyse Faarah Abdi och James Lundqvist
Ersättare var: Lucas Helge (mv), Oliwer Lorentzson, Dino Gerzic, David Gozalyan, Valter Kjäll, Aras Shivan Khalaf och Zack Westlund Bergquist.

I nästa match, som spelas den 15 september, möter ÖSK Västerås SK – det andra laget som är indraget i streckstriden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.