Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Tre nyförvärv inför säsongsavslutningen.

På Instagram aviserar ÖSKs akademi att tre spelare (med lite olika bakgrund) har anslutit till ÖSK.

Robin Hadad.
Målgöraren valde efter en hel del hit och dit i våras att byta klubbadress från ÖSKs akademi till Karlslunds seniorverksamhet. Där gick det väl inte så bra som han tänkt sig, eftersom han nu är tillbaka i ÖSK svartvita matchdress. Något han på sedvanligt sätt demonstrerade genom att redan i sin första match efter återkomsten göra ett mål.

En välkommen förstärkning för ÖSK i jakten på fortsatt spel i den högsta juniorserien.

Philp Malky,
Malky, som för några år sedan sågs som en ovanligt lovande talang, gick direkt från Örebro Syrianska till Malmö FF utan att passera ÖSK. I år var det meningen att han skulle få seniorerfarenhet genom en utlåning till BK Olympic, som spelar i Ettan Södra. Några matcher för hans del verkar det dock inte ha blivit – varken för Olympic eller för MFF. Jag gissar på att det handlat om en lång skadefrånvaro.

Nu är han tillbaka i Örebro och har hamnat i ÖSK-akademin. Frågan är varför. Han har bara ett halvt juniorår kvar innan han blir överårig för akademiverksamheten. Utan att ha spelat något alls i år lär han väl inte heller vara aktuell för A-lagstruppen. I alla fall inte i det korta perspektivet.

Lyvann Baltimore.
Nyförvärvet från Varbergs BoIS har väl kommit till Örebro efter att ha fått en plats på ett av Örebros två NIU-gymnasier. Baltimore har fyllt 17 år och kommer alltså att kunna spela några år med ÖSK.

Förhoppningsvis blir han en förstärkning i PA17-lagets jakt på en fortsatt plats i P17 Allsvenskans högsta serie. Såvitt jag har kunnat se har han dock inte spelat någon framträdande roll i Varbergs P17-lag. Det har så gott som uteslutande handlat om insatser som börjat på bänken. (Men han kan ju vara bra ändå).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.