Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Söder: Seger i jumbofinalen

ÖSK Söder mötte Hidingsta på måndagskvällen i en hängmatch. Hidingsta, som var hemmalag, hade (av någon anledning) valt att spela matchen på Söders hemmaplan GPP IP.

Söder, som har haft en tung säsong efter det att cirka tre fjärdedelar av spelarna valt att byta klubb efter fjolåret, kom till matchen med en enda seger bland matchprotokollen. Situationen för motståndarna från Östernärke var ännu sämre med en enda inspelad poäng. En poäng som de tog i en tidig vårmatch mot just ÖSK Söder (2-2). Så måndagskvällens match gjorde verkligen skäl för epitetet jumbofinal.

Det blev av allt att döma rätt jämnt även i lagens andra möte den här säsongen. Bollen studsade dock Söders väg, vilket innebar att de till slut kunde boka in säsongens andra seger.

NA: Ny tung förlust för Hidingsta – som tvingas lämna serien

Matchfakta.
12. 0-1 Marcus Rahn
23. 1-1 Victor Benyamin
30. Varning: Patrik Sucurovic Hedström
54. 1-2 Patrik Sucurovic Hedström
65. Varning: Stefan Hannason
86. Varning: Johannes Erlandsson

Matchtrupp: Axel Calais, Marcus Rahn, Albin Byström, Hannes Axelsson, Ali Jaber, Hampus Gustavsson, Rabi Mourad, Johannes Erlandsson, Anton Strömberg, Joel Widmark, Stefan Hannason, Christoffer Skoog (k), Kristoffer Johansson (mv), Marcus Astvald, Andreas Lundgren (mv) och Patrik Sucurovic Hedström.

Med fem matcher kvar att spela ser Söders möjligheter att hålla sig kvar i fyran rätt små ut. Speciellt som de kommer att möta flera av seriens topplag i de avslutande matcherna. Närmast är det kvalplatsjagande Rynninge som på lördag kommer till GPP IP.

Sedan följer Frövi (b), Sturehov (h), Stene (b) och slutligen Marieberg (h). Poängchans är det möjligen i matcherna mot Frövi och Marieberg, men det räcker inte för att komma ikapp något av lagen högre upp i tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.