Örebro SK Dam: Tappad serieledning trots seger

ÖSK dam kom snabbt över förlusten mot Husqvarna i den förra omgången. Jag hade väl känt mig lite osäker inför bortamatchen mot Hertzöga – en motståndare som ÖSK inte alltid haft så lätt för. Speciellt inte på deras hemmaplan Ilanda.

Den här gången fick dock ÖSK en idealisk inledning på matchen med ett ledningsmål redan efter fyra minuter. Laget kunde sedan göra ytterligare två innan det var dags för halvtidsvilan.

I andra halvlek verkar ÖSK mest av allt ha nöjt sig med att bevaka sin ledning. Hemmalaget lyckades få in en boll i ÖSK-målet, vilket gjorde att slutresultatet kunde fastställas till en ÖSK-seger med 1-3. Inte så mycket att orda om egentligen. Det här var en match som ÖSK skulle vinna och det gjorde man också utan att förta sig (vad det verkar).

Trots segern tappade ÖSK dock serieledningen. Detta efter det att Smedby som delar ledningen med ÖSK lyckades smita förbi på bättre målskillnad efter att ha krossat stackars Rävåsen med hela 9-0.

Örebro SK: Komfortabel vinst i bortamatchen mot Hertzöga BK
NA: ÖSK segrare igen – efter Hurtigs dubbel