Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA17: ÖSK klippte Häcken

ÖSK PA17, som kämpar för att hålla sig kvar i P17 Allsvenskan, tog igår emot BK Häcken på Behrn Arena. Utifrån de två lagens tabellplaceringar borde det ha varit en relativt enkel match för besökarna från Göteborg. Vid en vinst skulle Häcken ha tagit hand om seriens tredjeplats, medan ÖSKarna låg på en av de två nedflyttningsplatserna.

Verkligheten tar dock ingen hänsyn till tabellplaceringar. Trots ett tidigt underläge tog ÖSK över initiativet och hade innan halvtidssignalen en ledning med 3-1. Därefter surfade de vidare på det fina spelet från första halvlek och gjorde två mål till.

Det här var första gången jag såg det här laget ställa upp på ett sätt som påminner om hur ÖSKs A-lag formerar sig. Tidigare har man företrädesvis använt sig av en 4-1-4-1 uppställning, medan de nu väl snarast grupperade sig 5-2-3. De två ytterbackarna hade även offensiva uppgifter, medan de två mittfältsspelarna huvudsakligen hade balansuppgifter. Sahal Hussein Mohamud är dock en typisk tvåvägsmittfältare så han var med lite överallt.

I anfallet uppträdde Hasan Dana i vad som väl skulle kunna kallas rollen som en falsk nia, medan det var storebror Mohamad som agerade spjutspets.

Matchfakta.
04. 0-1 Yusuf Gündüz
16. 1-1 Sahal Hussein Mohamud (Hasan Dana)
21. Varning: Óli Melander
23. 2-1 Mohamad Dana (Hasan Dana)
37. 3-1 Victor Sandberg (nick efter svag utboxning))
52. 4-1 Mohamad Dana (Óli Melander)
81. Varning: Hasan Dana
90. 5-1 Óli Melander (Mohamad Dana)

Laguppställning.
Buster Runheim
Axel Erikols Wetterfall, Elias Wennerlund Aslaksen,, Axel Kylborn, Victor Sandberg, Herman Bruhn (k)
Sahal Hussein Mohamud, Óli Melander
Mohamad Dana, Hasan Dana, Erman Hrastovina

Ersättare var: Nils Larsson (mv), Alexander Toma, Hugo Olander, John Miettinen, Gino Chamoun och Arvid Cervin.

ÖSK har i och med den oväntade segern tagit sig över nedflyttningsstrecket. De kommande två matcherna kan mycket väl komma att avgöra om laget kan säkra fortsatt spel i den högsta P17-serien. Först på programmet står en långresa till Trelleborg och därefter väntar en hemmamatch mot Öster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.