Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Jonna Dahlberg till ÖSK

Som NA skrev redan för någon vecka sedan har ÖSKs damer förstärkt sin trupp med en sommarvärvning. Det är den före detta KIF Örebro spelaren Jonna Dahlberg, som återvänt till Sverige och Örebro. Det blir dock inte till den allsvenska klubben hon återvänder utan till ÖSKs damer.

Dahlberg spelade för KIF Örebro under åren 2018 (Elitettan) och 2019 (Damallsvenskan). Under det senare året spelade hon även 6 matcher utlånad till Rävåsen Karlskoga.

Under sina utlandsår tillhörde hon först en israelisk klubb (som hon dock inte verkar ha spelat någon match för). Därefter blev det tre olika italienska klubbar under tre år innan hon bestämde sig för att återvända till Sverige.

Frågan är nu närmast hur det är med matchformen. Hon lär väl inte ha spelat fotboll sedan någon gång i mitten av maj, då den italienska säsongen avslutades. Därefter verkar hon ha tränat några veckor med ÖSKs damer. Frågan är hur långt det räcker.

Vi får väl se på söndag, då ÖSK tar emot Husqvarna FF då hon väl i alla fall lär bli uttagen till matchtruppen. Under de veckor hon hunnit träna med ÖSK bör Dennis Gabrielsson ha hunnit skaffa sig en uppfattning om matchform och ork räcker för en plats i startelvan.

ÖSK: Välkommen Jonna Dahlberg!
ÖSK: Intervju med Jobba Dahlberg (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.