Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA15: Tennisseger för de yngsta

Det är alltid frestande att skriva saker som tennissiffror eller något liknande när ett lag har gjort 6 mål i en fotbollsmatch. Så jag får väl göra så den här gången också.

ÖSKs yngsta akademilag med hemortsadressen hos ÖSK Ungdom på Ekäng tog emot Brage för en match h på hemmaplan. Det var toppen mot botten som spelade så det ar väl aldrig någon större tvekan om vilket lag som skulle ta hand om de tre poängen. ÖSK var storfavoriter och svarade upp mot förväntningarna även om det tog nästan en hel halvlek innan det första målet kunde noteras.

Men i andra halvlek trillade målen in i jämn takt med Alvin Cherry Ahlén som ledande målskytt med sitt hattrick.

Sidospår.
Hattrick är ett lite märkligt ord förresten. Hur har det hittat in i det svenska språket? Wikipedia skriver så här om begreppet hattrick.

Hattrick, även hat trick, är ett engelskt uttryck som används i flera sporter, främst bollsporter. Det kommer ursprungligen från cricket, där det betyder att en kastare tar tre wickets på tre kast i rad.Inom till exempel fotboll betyder det att en spelare gör tre mål i samma halvlek (även kallat ”äkta hattrick”), men ibland vidgas uttrycket till att omfatta en hel match.[2] Perfekt hattrick, från engelskans perfect hat trick, innebär att ett av de tre målen görs med vänster fot, ett med höger fot och ett med huvudet.

Matchfakta (2*40)
40. 1-0 Alvin Cherry Ahlén
41. 2-0 Sigge Nilvér
43. 3-0 Alvin Cherry Ahlén
52. 4-0 Alvin Cherry Ahlén
60. 5-0 William Jägestedt Widstrand
75. 6-0 Ty Lynn Wilson

Matchtrupp.
Startade gjorde: Fabian Forsberg, August Molin, Alexander Görtz, Karl Löfberg, William Jägestedt Widstrand, Simon Fläckman (k), Alvin Cherry Ahlén, Alfred Glasberg, Sigge Nilvér och Zenadiin Abdulkadir Enow.
Avbytare var: Ty Lynn Wilson, Melvin Lindmark, Yonas Mosa och Samudeen Sulemane.

Nästa match spelar ÖSK PA15 nu på söndag. Då reser laget till Arvika för en match på Solviksvallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.