Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Ny övertidsförlust för PA 19

Att tappa poäng på övertid – gärna då mot topplag – har blivit något av en dålig vana för ÖSK PA19. Så det var kanske inte så oväntat att det gick så igår också, då ÖSK mötte serieledarna från IFK Göteborg. Laget lyckades på något sätt trots ett massivt spelövertag för gästerna både reducera och kvittera under den sista kvarten. Men så var det det här med sena baklängesmål. Det blev tyvärr ett sådant igår med.

Inget att säga om matchresultatet sett till styrkeförhållandena på planen. IFK Göteborg var det klart bästa laget och pressade stundtals hårt med många spelare i och omkring ÖSKs försvarsområden. För ÖSKs del inskränkte sig anfallen (och därmed målchanserna) till ströanfall med få spelare och en hel del bollar på chans.

Ett rättvist men likväl surt resultat.

Matchfakta.
17. Straffräddning: Karl Serrano Torstensson
22. 0-1 Noah Tolf
50. Varning: IFK Göteborg
58. 0-2 Mohib Khalaf
76. 1-2 Linus Alperud (frispark)
80. 2-2 Linus Alperud (Adam Al Hamad Eriksson)
90. 2-3 Felix Eriksson
90+3. Matchen slut
90+4. Utvisning: Josef Keyrouz

Anm. : Rött kort för Keyrouz (igen). Men det var inte för något han gjorde under matchen utan av allt att döma för något han sade till domaren efter matchen. I ÖSK-lägret var man då rätt upprörda över att inte ha fått lägga en hörna precis när tilläggstiden var på väg att ta slut. Domaren valde att blåsa av matchen ändå, vilket inte uppskattades.

Laguppställning.
Karl Serrano Torstensson
Kevin Westlind, Josef Keyrouz, Filip Ivarsson (k), Lowe Astvald (61)
Wessam Dukhan, (75)
Nathan Hernandez Öhrn (ut 75, in 85), Hamse Shagaxle (61), Henry Hertzman (85), Victor Andersson ( ut 63, in 71)
Malïk Mokédé (71)

Ersättare: Tyson Afshari, (61), Elliot Lindström (61), Linus Alperud (63), Elias Rigö (75),Adam Al Hamad Eriksson (75), Noel Stenlund och Buster Runheim (mv)

Anm. Hamse Shagaxle och Malïk Mokédé hade lånats in från A-truppen. Shagaxle gjorde en okej insats utan att märkas speciellt mycket. Mokédé gillar nog inte att spela med juniorerna. Han såg rätt omotiverad ut. I och för sig inte lätt att spela anfallare då det är tunnsått med bollar på den offensiva tredjedelen.

ÖSKs nästa match är på bortaplan den 12 augusti. Då skall man möta Hammarby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.