Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: ÖSK vill förstärka truppen med upp till tre spelare

Örebro SK trampar vatten i botten av Superettan samtidigt som man sålt två av lagets bästa spelare i Noel Millskog och Samuel Dahl och som om inte det räckte så bröt en annan nyckelspelare, Nasiru Moro, just nyckelbenet i hemmamatchen mot Trelleborg.

Sammantaget gör detta att ÖSK nu är på jakt efter att stärka laget. Till NA har, i tur och ordning, assisterande tränaren Paul Olausson, huvudtränaren Christian Järdler samt ordförande Lars Larsen varit rätt tydliga med att prioriteringen just nu är:

  1. En vänsterfotad spelare som kan ersätta Samuel Dahl på vänsterkanten.
  2. En snabb och kvick offensiv spelare som kan ersätta Noel Milleskog i anfallet.
  3. En försvarare, men att det beror på hur det går med prio 1 och 2.

Har du inte läst NAs koppel av artiklar i ämnet så är det dags att du gör det. Det finns mängder med intressant information att hämta här:

NA: ”Inte här för att vinna en tävling om att vara mest populär” del 1 av intervjun med Lars Larsen
NA: Larsen bekräftar: ”Vi kommer att värva i sommar” del 2 av intervjun med Lars Larsen
NA: ÖSK nära offensiv förstärkning: ”Långt gångna”
NA: Järdlers första drag – testar ung mittback från Blåvitt
NA: ”Vi behöver ett säkrare kort”

Så hur ska man sammanfatta det som hittills kommit fram om ÖSKs spelarjakt? Möjligen med någon slags översikt:


Provspelare.

ÖSK meddelade idag, via sina sociala medier, att den 19-årige mittfältaren/mittbacken Filip Ambrož från IFK Göteborg kommer att provspela med klubben under onsdagen och torsdagen. Ska man tolka det som meddelats i kombination med det som Järdler säger till NA så ligger det nog väldigt nära till hands att Ambrož lånas in över höstsäsongen men att det också skulle kunna vara en spelare för framtiden.

Till NA säger Järdler: ”– Det skulle kunna vara en förstärkning av truppen på kort sikt men om man pratar om att hitta den nästa säljbara spelaren så är det här en ung spelare med hög potential som vi gärna vill lära känna inför framtiden. Det är dubbla syften provspelet.
Lagstatistik: Filip Ambroz

Sedan tidigare har ÖSK haft två anfallare på provspel men amerikanen Stephan Soghomonian och fransmannen Abdou Condé har båda fått kalla handen efter sina respektive provspel.


Rykten.
Samtidigt som de mer officiella uttalanden från klubben så förekommer det självklart en rad rykten i dessa silly-tider och två av dessa är:

Amadou Kalabane

Bild från Örebro Syrianska https://orebrosyrianska.com/2021/12/29/orebro-syrianska-if-varvar-amadou-kalabane/

Mittback som tillhör Örebro Syrianska IF och spelar Ettan. Har tidigare även tillhört AFC Eskilstuna, BK Forward och Gefle IF. Bor i Örebro och är 1,92cm lång. Har varit helt ordinarie i sitt Syrianska de senaste två säsongerna och har ett kontrakt som går ut efter innevarande säsong.

Enligt NAs träningsrapport dementerar dock Christian Järdler helt ryktet om Kalabane.
Lagstatistik: Amadou Kalabane

Godwin Aguda

Bild från Falkenbergs FF https://falkenbergsff.se/annu-ett-nyforvarv-till-fff/

Ett annat namn som nämnts är Falkenberg FFs Godwin Aguda. Den 25-årige nigerianen, som spelat anfallare i Ettan med FFF, har stått för 7 mål den här säsongen och stod för 12 mål förra året. Kontraktet med Falkenberg går ut efter den här säsongen.

I hallandspressen beskrivs det dock som att det nu står klart att Aguda stannar i Falkenberg, men med sådant vet man ju aldrig och han skulle mycket väl kunna passa in på den beskrivning av den offensiva spelaren som Järdler säger sig ha långt gångna förhandlingar med.

Aguda har varit helt ordinarie i sitt FFF som ligger fyra i Ettan Södra med 4 poäng upp till kvalplats.
Lagstatistik: Godwin Aguda


Om bloggen ska försöka sia in i framtiden så känns det som att ÖSK kommer att presentera en eller kanske två nya spelare redan innan nästa match. En offensiv pjäs som möjligen skulle kunna vara Aguda från Falkenberg samt ett lån på av den unge Ambrož från Blåvitt.

Oavsett vad (och vem) som sker så är det uppenbarligen saker på gång i ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.