Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin PA16: Hösten började med vinst

ÖSK PA16 inledde sin höstsäsong med en bortaseger mot Göteborgslaget Backatorps IF. Segersiffrorna 2-1 efter några matchavgörande slutminuter verkar vara i knappaste laget. Backatorp ligger ju klart sist i serien. Av antalet utdelade varningar att döma fick ÖSK jobba hårt för att bärga de tre poängen.

Att Backatorp kunde kvalificera sig till P16-serien förra året var en stor överraskning med tanke på att de inte tillhör någon av Göteborgs större och etablerade akademier. Att det i år inte går så bra beror förmodligen på att de tappat många av sina ledande spelare just till dessa akademier. Så en knapp förlust mot ÖSK var nog sett ur deras synvinkel ett bra resultat.

Matchfakta.
15. Varning: Neo Gerzic
39. Varning: David Gozalyan
56 Varning: Backatorp
74. 0-1 Svante Widlund
78. Varning: James Lundqvist
87. 1-1 Samin Nuredinov
87. Varning: Oscar Scherp
88. 1-2 Svante Widlund

Matchtrupp.
Oscar Scherp (mv,k). Olle Bergstrand, George Issa, Svante Widlund, Neo Gerzic, Aras Shivan Khalaf, Zanyar Kocher, James Lundqvist, Noel Gustavsson Engdahl, Edvin Fisic, Isak Salomonsson och Dino Gerzic.
Ersättare: David Gozalyan, Valter Kjäll, Ian Kimana, Anton Werderitsch och Lucas Helge (mv).

ÖSKs nästa match spelas på hemmaplan den 6:e augusti, då de möter IFK Göteborg. En match man helst bör vinna för att få lite bättre häng på den övre delen av tabellen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.