Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA15 spelar SEF Trophy

ÖSK Ungdoms 15-åringar deltar i årets upplaga av elitcupen SEF Trophy, som avgörs i anslutning till Gothia Cup. 32 lag från Sveriges främsta fotbollsakademier deltar i tävlingen som pågår under hela den kommande veckan.

ÖSK kommer till cupen med följande spelartrupp.
Noah Da silva Ahlkvist (mv), Fabian Forsberg, Cyril Laomadi, August Molin, Isak Berthling, Alexander Görtz, Christian Begallo, Karl Löfberg, Rion Konushevci, Keyse Faarah Abdi, William Jägestedt Widstrand, Edwin
Ibrahimbegovic, Alvin Cherry Ahlén, Simon, Fläckman, Wiggo Persson, Fabian Wahlström, Yonas Mosa, Axel Johansson Lind (mv), Zenadin Enow och Oskar Gulmez (mv)

I truppen ingår alltså Edwin Ibrahimbegovic och Keyse Faarah Abdi vilka båda tillhör ÖSK PA16 och alltså inte spelar så ofta med de övriga i truppen. Deltar gör dessutom två nyförvärv. Anfallaren Fabian Wahlström från Katrineholms AIK har redan spelat och gjort mål i en seriematch för laget. För Wiggo Persson från Värmbol blir debut i den svartvita dressen. Persson har, trots att han bara är 15 år, hunnit med att debutera i Värmbols div 3-lag. Visserligen var det bara ett inhopp på 10 minuter, men det är väldigt sällan man ser så unga spelare få speltid i div 3.

ÖSKs gruppspel inleds i morgon med ett möte mot Elfsborg. På tisdagen skall de ta sig an Brommapojkarna innan gruppspelet avslutas på onsdagen med en match mot Trelleborg.

Man kan väl konstatera, att det verkar som om ÖSK lottats in i en väldigt tuff grupp och det skulle överraska (mig) om de klarar av att ta sig vidare till A-slutspelet. Laget har visserligen gjort väldigt bra ifrån sig i den regionala P15-serien med åtta vinster och bara en oavgjord match, men i den serien är motståndet beskedligare än vad de kommer att stöta på i den här elitturneringen.

Men som jag brukar tycka (och ibland även skriva). Det kan faktiskt vara bättre att gå till ett B-slutspel och sedan få vara med och tävla om en B-final än att med nöd och näppe klara sig vidare till ett A-slutspel bara för att bli utslagna redan i åttondelen.

SEF Trophy: Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.