Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2023: Milleskog till Djurgården

bild från Djurgårdens sociala medier-flöde

Uppdatering: Det dröjde knappt 10 timmar mellan det att bloggen publicerade (se nedan) om att ryktet gick att Milleskog skulle till Djurgården innan dess att det blev officiellt att Milleskog nu går till Djurgården.

Kontraktet med DIF är på 3,5 år och vad det verkar som så är han uttagningsbar redan till deras allsvenska matchen mot Malmö FF nu på måndag. Tvära kast jämfört med att möta Trelleborg med ÖSK hemma.

Totalt blev det 48 matcher och 11 mål i ÖSKs herrtrupp för Milleskog som kom till ÖSK redan som 5-åring (nåja – det är åtminstone så Milleskog själv beskriver det i en av länkarna nedan) och som därefter representerat ÖSKs samtliga lag i akademin och upp i A-truppen.

På många sätt gör nu Milleskog precis den resa som ÖSK vill att än fler spelare ska ta. Upp genom akademin till A-truppen och sedan vidare ut till ”större” klubbar.

Stort lycka till nu Noel! Bloggen önskar dig all lycka till!

DIF: Välkommen till Djurgården, Noel Milleskog!
ÖSK: Lycka till Noel Milleskog!
ÖSK: Noel Milleskog: ”Tack för allt”
NA: Klart: Milleskog lämnar ÖSK


Det har ryktats länge om att ÖSKs anfallare Noel Millskog är på väg bort från klubben. Det har bland annat skrivits om IFK Norrköping, Brommapojkarna, Sirius och icke namngivna MLS-klubbar. Nu visar det sig att det kanske är Djurgården som drar det längsta strået.

Igår ”avslöjade” nämligen Aftonbladet och deras silly-season journalist Daniel Kristoffersson att Milleskog nu är klar för Djurgården och kommer att presenteras ”inom de närmaste veckorna”.

Aftonbladet: Avslöjar: Noel Milleskog klar för Djurgården – lämnar Örebro

ÖSKs huvudtränare Christian Järdler är, som sig bör när något är på gång, tystlåten när NA ställer frågan om Milleskogs vara eller icke vara: ”det är inget som är klart och därför kommenterar jag inte rykten”.

NA: Järdler förtegen om Milleskog: ”Inget är klart”
NA: Milleskog saknades på träningen

Uppgifter till bloggens skribent har tidigare gjort gällande att ÖSK ska ha rätt till cirka 400 000 kr bara i utbildningsbidrag, men efter en del inspel från kloka twittrare behöver den summan sannolikt revideras ner i förhållande till när Milleskog skrev sitt första proffskontrakt och därtill finns det tveksamheter kring hur innevarande år ska räknas i kombination med att ÖSK spelar i Superettan och inte i Allsvenskan.

I Twitter-tråden nedan skulle en summa på cirka hälften vara mer rimligt än det uppgifter som tidigare uppgetts.

Men detta avser alltså endast det som kallas utbildningsbidrag och den säger ingenting om vad Djurgården kan tänkas (eller inte tänkas) betala för en övergång redan nu i sommar.

Den stora frågan, som bloggen ser det, är kanske inte exakt vilken summa ÖSK får från Djurgården utan det kanske snarare handlar om hur Järdler och ÖSK lägger hela pusslet.

För säljer man Milleskog nu så tappar klubben kortsiktigt på den sportsliga sidan då Milleskog varit en av lagets viktigaste spelare. Den ekonomiska uppsidan bör då vägas mot just det kortsiktiga sportliga, speciellt med tanke på att ÖSK ligger farligt nära att åka ur Superettan. Det är ett högt spel att gambla bort en av lagets viktigaste pjäser nästan oavsett hur stor summa man får. Lägg till att ÖSK, om man tappar Milleskog, sitter på endast EN anfallare i Kalle Holmberg. Att gå in i en Superettan-höst med kniven mot strupen med de förutsättningarna måste klubben väga på guldvåg.

Ekonomiskt uppsida mot sportsligt kortsiktigt tapp.

Men det är klart, om klubben säljer Milleskog och får en slant samtidigt som man skulle lyckas plocka in någon ersättare så vore det ju win-win.

Hur det blir med allt återstår att se. Än finns det inga officiella uppgifter på varken det ena eller det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.