Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen lottad

Tidigare i veckan lottades spelordningen i den andra omgång av den Svenska Cupen 2023/24. I denna omgång lottas de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan mot de 32 lag som överlevt distriktens kvalificeringar.

Serietillhörigheten för lagen från de lägre divisionerna är förvånansvärt utspridd. Man skulle ju kunna tänka sig att det bara borde vara lag från Ettan Norra resp. Södra, men så är det inte alls. Till den andra cupomgången har bara 13 lag från Ettan kvalificerat sig. Dessutom deltar 11 div 2-lag, 5 lag från div 3 samt till och med 3 lag som spelar i div 4.

För ÖSKs del innebar lottningen att det blir Tyresö FF, ett av de tre div 4-lagen som kommer att stå som motståndare.

Örebrodistriktet har, eftersom det är ett förhållandevis litet distrikt, bara en plats bland distriktslagen. Den platsen har tagits av Örebro Syrianska, som kommer att stå som värd då Västerås SK kommer för att möta dem.

Örebros motståndare från Tyresö är väl inte direkt välkända på herrsidan. De spelar som sagt rätt långt ner i seriesystemet. Däremot återfinns deras damlag i div 1 Mellersta, samma serie som ÖSKs damer spelar i.

I den första cupomgången mötte Tyresö IFK Uppsala, ett bottenlag i div 2. Den matchen vann Tyresö efter förlängning med 2-1 efter i slutet av ordinarie matchtid ha hämtat upp ett 0-1 underläge.

Speldagar för den andra omgången är någon av dagarna mellan den 22 och 24 augusti. Den ligger alltså inklämd mellan bortamötet med Gefle IF (lördagen den 19 augusti) och hemmamatchen mot Västerås SK (lördagen den 26 augusti). VSK som alltså får lov att göra två resor till Örebro den veckan.

SvFF: Svenska Cupen 2023/24 omg. 1-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.