Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Äntligen en poäng

Efter fem förlustmatcher på raken kunde ÖSK Söder äntligen öka på sin poängskörd igen. Om än endast med en ynka poäng. Detta i en match som hemmalaget nog borde ha kunnat vinna. Man spelade nämligen nästen hela den andra halvleken med en spelare mer efter det att motståndarna från Glanshammar fått sin målvakt utvisad.

Poängräddare för Söder blev Yahye Ibrahim Mohammud som gjorde alla tre målen. Relativt ny i laget var det första gången han överhuvudtaget fick en notering i målprotokollet.

Positivt att se att truppen har växt till sig en del. Den här gången hade man flera avbytare tillgängliga, vilket inte var fallet för några veckor sedan.

Inga kommentarer till NA:s textrobot från ÖSKs ledarstab den här gången. Besvikelsen över de två sent tappade poängen var kanske för stor. Men Glanshammars tränare Joakim Willander, som väl i motsvarande grad var nöjd över en räddad poäng, tyckte så här om matchen: Vi startar svagt i första och Söder gör det bra med en tydlig gameplan. Vi justerar lite till andra halvlek och får snabbt utdelning. Vi åker sedan på (enligt min åsikt) en tveksam utvisning på vår målvakt, men är ändå närmast segern. Stor eloge till grabbarna och detta kan bli en viktig poäng när vi summerar i höst. Stort tack till ÖSK Söder för en välspelad match.

NA: Efter förlustsviten: Poäng igen för ÖSK Söder

Matchfakta,
27. 1-0 Yahye Ibrahim Mohammud
30. 2-0 Yahye Ibrahim Mohammud
41. Varning: Hampus Gustavsson
43. Varning: Gustaf Tigerberg
47. 2-1 Johan Edholm van den Berghe
52. Utvisning: Linus Årnemo
56. 2-2 Johan Edholm van den Berghe
70. 3-2 Yahye Ibrahim Mohammud
88. 3-3 Max Lejdebo

Startade gjorde: Axel Calais, Erik Stubbans Julin, Gustaf Tigerberg, Yahye Ibrahim Mohammud, Hampus Gustavsson, Edvin Larsson, Zlatko Zindovic (k), Djibril Ange Nehin,Joel Widmark, Patrik Sucurovic Hedström och Andreas Lundgren (mv).

Avbytare var: Karzan Hassan, Edwin Ask,Johannes Erlandsson, Anton Strömberg och Kristoffer Johansson (mv).

Nu bryter sommarledigheten ut för Söders spelare och ledare. Nästa match spelas inte förrän den 11 augusti. Då åker Söder till trånga Björkviksvallen (95x56m) där Hidingsta väntar. Ett riktigt bottenmöte där tre Söderpoäng skulle ge ett visst hopp inför resten av höstsäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.