Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA16 förlorade mot Norrköping

Tätt inpå ÖSKs match mot Brommapojkarna ställde ÖSK PA16 upp på Behrn Arena igen. Den här gången var det IFK Norrköping som stod för motståndet. Förhoppningen i ÖSK-lägret var nog att man skulle kunna upprepa det fina resultatet mot BP. De förhoppningarna grusades dock mot ett dominant motståndarlag.

Precis som mot BP hade ÖSK svårt att få till något organiserat spel på Norrköpings planhalva. Motstådnarna verkade större, starkare och fysiskt överlägsna. vilket gjorde att de vann de flesta dueller och andrabollar. ÖSK frestade dessutom sin lycka genom att ofta passa till lagkamrater som hade motståndare i ryggen. Det gick i allmänhet inte så bra.

ÖSKs mål kom inte som resultatet av en anfallskombination utan på en fast situation. Zanyars Kochers väl avvägda frispark nickades av Noel Gustavsson Engdahl i mål vid första.

Noel får också ett plusomnämande inte bara för sitt mål utan även för sin riviga och offensiva spelstil. Bra tycket jag även att George Issa var. Han verkade ha fått en väldigt fri roll både defensivt och offensvit och rörde sig därför över stora ytor och hans bidrag till spelet var oftast positivt.

Matchfakta.
02. Varning: Norrköping
06. 0-1 Anton Stuhrmann
43. 0-2 Asad Abukar Haji
51. Varning: Keyse Faarah Abdi
53. Varning: James Lundqvist
60. 1-2 Noel Gustavsson Engdahl (nickmål på frispark av Zanyar Kocher)

Laguppställning.
Oscar Scherp
Edwin Ibrahimbegovi, Victor Sandberg (k), Olle Bergstrand
George Issa
James Lundqvist (87), Christian Begallo (58), Svante Widlund, Zanyar Kocher
Noel Gustavsson Engdahl (83), Keyse Faarah Abdi (ut 58, in83)

Ersättare: Neo Gerzic (58), Isak Salomonsson (58), Valter Kjäll (87), Anton Werderitsch (87), Ian Kimana, David Gozalyan, och Murad Abdurakhmanov (mv)

Anm. Jag är väldigt osäker på hur man egentligen ställde upp laget. Var James Lundsqvist ytterback i en traditionell backlinje eller högerkantsspelare på mittfältet? Lite båda delarna verkade det som. Och Georg Issa verkade ha fått en väldigt fri roll som tycktes sträcka sig över hela planen.

Det här var lagets sista match före ”industrisemestern”. Seriespelet återtas den 29 juli då en göteborgsresa står på programmet. Motståndare är då Backatorps IF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.