Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Onödig förlust för PA17 mot Helsingborg

ÖSK PA17 tog igår emot Helsingborg i en match i P17 Allsvenskan. Ett ÖSK i akut behov av poäng medan motståndarna klarat sig lite bättre utan att för den sakens skull ha övertygat.

Efter en jämn match med ett litet spelmässigt övertag för ÖSK blev det ändå gästerna som fick med sig alla tre poängen. Detta efter två mindre lyckosamma (alltså rätt klantiga) försvaringripanden av hemmalaget. Det var inte bra.

Nu var det väl i och för sig så att inte heller ÖSK radade upp målchanser. Framstötarna mot Helsingborgs försvarsområde såg rätt chansartade och oftast lite väl ”fladdriga ut”. ÖSKs mål kom ju också på en fast situation – en distinkt nick av Olle Wennerström på Hasan Danas hörna.

ÖSK verkar fortfarande ha stora problem med sin trupp på grund av skador (eller vad det kan vara). Många spelare saknas och på bänken var tre av fyra utespelare inlånade från PA-16 truppen. Dessutom spelade James Lundqvist från PA16 vänterback. Helt ok för övrigt – han såg pigg och företagsam ut och föll inte ur ramen på något sätt.

Plus i ÖSK vill jag ge till Hasan Dana. Han verkar ha vuxit en hel del och har nu lämnat sin tidigare kantroll till en position som central mittfältare. Dä ser han dynamisk ut både i sina löpningar och passningsspel. Dana är för övrigt även han född 2007, men han tillhör precis som målvakterna, redan PA17-truppen.

Matchfakta.
09. Varning: James Lundqvist
38. 0-1 Melvin Ahlqvist (straff)
62. 1-1 Olle Wennerström (nickmål hörna, Hasan Dana)
66. Varning: Olle Wennerström
72. 1-2 Liam Jönsson

Laguppställning; 4-1-4-1
Nils Larsson
Axel Erikols Wetterfall, Arvid Cervin (K), Alexander Toma, James Lundqvist (78)
John Miettinen
Mohamad Dana, Olle Wennerström, Hasan Dana, ,Ronaldo Guzman Shojadoost
Erman Hrastovina

Ersättare: Oscar Scherp (mv), Edwin Ibrahimbegovic (78), Zanyar Kocher, Victor Sandberg och Ludwig Flink

Efter det att Lund besegrat Öster ligger nu ÖSK under nedflyttningsstrecket. I nästa match den 22 juni möter ÖSK GAIS på bortaplan. En på papperet inte helt omöjlig match, kan man tycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.