Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Ny förlust

ÖSK Söder fortsätter (tyvärr) att förlora. Igår mötte laget Marieberg på bortaplan. Söder tog ledningen och lyckades sedan hålla i alla fall oavgjort fram till matchminut 84, då Robin Ingvarsson gav sitt hemmalag ledningen på ett straffmål. Ett tredje Mariebergsmål på övertid säger nog inte så mycket om styrkeförhållandena. Det kom (antar jag) när Söder öppnat upp sig i ett försök till slutforcering och då är det lätt att målen i stället hamnar bakom fel målstolpar.

Söder har fortsatt stora problem med matchtruppen. Gårdagens trupp bestod bara av 13 spealre av vilka två var målvakter. De hade alltså bara en avbytare, vilket är en klar nackdel i en serie där fria byten är tillåtna.

Notabelt är att i gårdagens match gjorde Boris Lumbana sin debut i Söders matchdräkt. Vilket dock inte räckte till för att välta Marieberg.

Till NA:s textrobot kommenterade Söder tränare Alan Sulefani matchen.
 Idag har vi verkligen inte marginalerna på vår sida. Vi börjar starkt och gör 1-0, men sedan bjuder vi motståndarna på 1-1 och istället för att ta ledningen igen så ger vi bort ett gratismål och förlorar.

Matchfakta.
24. 0-1 Joel Widmark
34. 1-1 Abnet Abraham Amaare
37. Varning: Djibril Ange Nehin
44. Varning: Zlatko Zindovic
72. Varning: Marieberg
84. 1-2 Robin Ingvarsson (straff)
92. 3-1 Oliver Shaverdian

Matchtrupp: Andreas Lundgren (mv), Axel Calais, Yahye Ibrahim Mohammud, Erik Stubbans Julin, Viktor Lindqvist (k), Edvin Larsson, Zlatko Zindovic, Djibril Ange Nehin, Boris Lumbana, Vincenzo Altilia, Joel Widmark, Kristoffer Johansson (mv) och Patrik Sucurovic Hedström.

Tabelläget börjar nu se riktigt kritiskt ut för Söder. För att ha en chans att hålla sig kvar i fyran behövs det nog en ordentlig påfyllning i spelartruppen under sommaruppehållet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.