Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vårsäsongens NA-betyg

Efter matchen mot GAIS gav Nerikes Allehandas reportrar betyget ”1” till samtliga spelare. Ett unisont underbetyg. Efter 4-0 i fel målbur och ett spel som var allt annat än bra så var det kanske inte så förvånande även om bloggen noterar att det inte tillhör vanligheterna med den typen av betygsättning.

Men hur har det då sett ut över hela den här första delen av årets Superettan för ÖSKs spelare?

NAs betyg
NA har en betygsättning som går från 1-6 där 1 är ”dålig” och 6 är ”utmärkt”.

Snittet för samtliga ÖSK-spelare (i klump och som grupp) under vårsäsongen landar in på 2,77 vilket motsvarar strax under betyget 3 ”Godkänt” men med en viss marginal ner mot betyget 2 ”Inte godkänt”.

Tittar vi lite djupare på de elva spelare som fått mest speltid under vårsäongen ökar snittbetyget marginellt till 2,83 och räknar vi bort betyget från den avslutande GAIS-matchen landar snittbetyget på 2,9.

Bäst snittbetyg av alla spelare får, inte oväntat, Nasiru Moro med 3,45 följd av Adam Bark, David Seger och Samuel Dahl som samtliga landar in på 3,1 i snitt vilket alltså är precis ovanför gränsen för ”Godkänt”, vilket i sig kan säga en helt del om hur det har sett ut hittills under den här säsongen.

Längst ner bland snittbetyg hittar vi Victor Backman (2), Lucas Shlimon (2,2), Daniel Björnquist (2,5), Niclas Bergmark (2,5), Malïk Mokédé (2,5) och Axel Óskar Andrésson (2,5). Här vill bloggen uppmärksamma läsaren på att Backman endast spelade fyra matcher innan han blev skadad och i de matcherna fick han betygsraden 3-2-2-1. Mokédé är den spelare som fått minst speltid av ovanstående och Lucas Shlimon missade tre omgångar under sin skadefrånvaro. Just Shlimon hade möjligtvis en viss uppåtgående trend innan sin skada. Bergmark och Andrésson är de spelare som fått mest speltid av ovanstående.

Ser vi till de bästa betygen så har flera spelare fått det näst högsta betyget 5 ”Mycket bra” (ingen spelare har fått det högsta betyget 6 ”Utmärkt”) det under vårsäsongen:
Nasiru Moro (2 gånger i hemmamatcherna AFC och ÖIS)
David Seger (2 gånger i matcherna mot AFC hemma och Skövde borta)
William Eskelinen (1 gång i matchen mot Skövde borta)
Samuel Dahl (1 gång i hemmamatchen mot AFC)
Adam Bark (1 gång i hemmamatchen mot HIF)
Noel Milleskog (1 gång i hemmamatchen mot AFC)

Bottenbetyget 1 har delats ut till fler än en spelare. Bortsett från matchen mot GAIS där samtliga spelare tilldelades betyget 1 så är det William Eskelinen, Axel Óskar Andrésson, Victor Backman och Noel Milleskog som fått betyget ”dålig” vid minst ett tillfälle under vårsäsongen.

Sammanfattningsvis kan bloggen konstatera att NAs betygsättning under vårsäsongen ger oss att ÖSK inte varit godkända som helhet och att det finns individuella prestationer som varierat från ”dålig” till ”mycket bra”. Men om man viktar toppbetyg mot bottenbetyg så är det fler individuella prestationer som balanserat mot det bättre än mot det sämre.

Det som kanske bloggen ändå funderar mest på är att en spelare som exempelvis Kevin Walker landar in på betyget 2,7 vilket inte riktigt speglar den ledande position som Walker har i både startelvan och i kaptenrollen. Samtidigt vet vi att just Walker spelat halvskadad under många matcher och därför kanske inte riktigt kommit upp i den nivå som förväntas av vare sig honom själv eller av oss som tittar på.

Alla spelares snittbetyg

Nasiru Moro3,45
Samuel Dahl3,1
David Seger3,1
Adam Bark3,1
Sebastian Crona3,0
Jake Larsson2,9
Adi Fisic2,9
Daniel Hultqvist2,8
William Eskelinen2,75
Valgeir Valgeirsson2,7
Kevin Walker2,7
Noel Milleskog2,7
Daniel Björnquist2,5
Niclas Bergmark2,5
Axel Óskar Andrésson2,5
Malïk Mokédé2,5
Lucas Shlimon2,2
Victor Backman2,0

NA: Så illa får det inte se ut – unisont underbetyg, ÖSK


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.