Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Publikligan 2023

I Superettans publikliga håller ÖSK en fjärde plats efter det att de flesta lag haft 6 hemmamatcher.

ÖSKs siffror är dock något ”förskönade” eftersom vid två av matcherna har det varit gratis inträde för ungdomslag, vilket nog höjde publiken med 1000 – 1500 åskådare. Publiksnittet beräknat på de övriga matcherna ligger på ca 2.500.

Publiksiffrorna för lagen i de två högsta serierna har från och med i år fått större betydelse eftersom de utgör beräkningsgrunden för en bonus som Unibet betalar ut. Denna bonus går under namnet Pubikstödet.

Botten på den allsvenska publikligan ser ut på följande sätt:

 1. Degerfors IF 4 033
 2. Varbergs BoIS 2 953
 3. Mjällby AIF 2 766
 4. IFK Värnamo 2 212
 5. IF Brommapojkarna 1 616

   Om man slår ihop ställningen i de två högsta serierna så hamnar ÖSK alltså för närvarande på 16:e plats, vilken är värd 526.000 kronor. Totalt (med hänsyn taget till några mindre bonusligor) ligger ÖSKs ersättning på 581.000 kronor. Den slutliga bonusersättningen kan givetvis bli både högre och lägre. Den beror helt och hållet på publikutvecklingen under resten av säsongen för ÖSK och för de övriga 31 lagen i Allsvenskan och Superettan.

   Unibet: Ställningen i Publikstödet

   Lämna ett svar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.