Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Pinsam förlust på Sörbyvallen

ÖSK Söder mötte igår lokalrivalerna från Sturehov i en match i Närkes Allsvenska (med det mer formella namnet Div 4). Sturehovarna med ett stort antal tidigare ÖSK-talanger i sitt lag vann med de katastrofalt stora siffrorna 9-1. Inte bra alls.

Jag är lite förvirrad beträffande förutsättnignarna. I NA:s artikel om matchen säger Sturehovs tränare Alexander Skattberg. Vad ska man säga. ÖSK kommer med 11 spelare till matchen. Får en skada efter typ 20 minuter. Så resterande 70 så spelar vi 11 vs 10 och har bollen hela tiden så blir jobbigt för ÖSK att orka hela vägen.
Det skulle väl kunna vara en förklaring till de stora förlustsiffrorna. Samtidigt redovisas en väl tilltagen matchtrupp i ÖLFF:s rapportering med 7 avbytare på bänken. Vem skall man tro på? I det här fallet litar jag på Skattberg. Söder registrerar väl sin matchtrupp i förväg och så kommer inte de spelare man räknat med. Även om i det här fallet så var bortfallet enormt stort.

Söders tränare Alan Sulefani lämnade följande kommentar till NA efter matchen.
Förlorar man med 9-1 så finns det inget annat att göra än en självrannsakan, detta gäller samtliga man i truppen. Förhoppningsvis har vi nått vår absolut botten nu och ser till att vända på detta. Stort grattis till Sturehov.

Matchfakta.
22 1-0 Filip Lundqvist
26 1-1 Karzan Hassan
33 2-1 Emil Engström
35 3-1 Anton Österberg
41 4-1 Anton Österberg
47 5-1 Isac Eklöf
60 6-1 Isac Eklöf
68 7-1 Emil Engström
81 8-1 Gustav Attås
89 9-1 Isac Eklöf

Matchtrupp.
Eftersom uppgifterna inte alls verkar stämma är det ingen idé att publicera någon matchtrupp.

Söders nästa match är mot de delade serieledarna från Stene IF. Visserligen på hemmaplan, men det kommer helt säkert att bli en väldigt svår match. Förhoppningsvis med 11 man på plan och mer än tränarna på avbytarbänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.