Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förlust i Svenska Cupen

ÖSKs damer spelade i kväll sin första och (sista) match i årets upplaga av Svenska Cupen. Motståndarna från Degerfors blev säkert glada över segersiffrorna 3-1 på ÖSK-damernas hemmaplan. Det var första gången de besegrade ÖSKs damer.

Jag tror dock inte att det rådde någon större förtvivlan i ÖSK-lägret över förlusten. Av laguppställningen att döma så tog man uppgiften utan att till varje pris spetsa laguppställningen. I princip samtliga spelare på avbytarbänken kan nog anses som startspelare, när ÖSK mönstrar sitt starkaste lag. Medan startelvan innehöll en hel del spelare som man inte ser så ofta från start (om ens alls). Motståndarna från Degerfors startade däremot av allt att döma med sitt starkast tillgängliga lag.

Nu är det ju så med Svenska Cupen, att även om det är en trevlig tävling så har matcherna en tendens att ”alltid” komma när de minst passar in i serien spelschema – speciellt matcherna på hösten. Det positiva med en vinst i den första omgången är att segraren får en möjlighet att känna på hur det är att spela en tävlingsmatch och bli utslagen av ett lag som återfinns högre upp i seriesystemet.

ÖSKs möjlighet till come-back försvann den här gången i och med gulkortsutvisningen på Olivia Stråle efter dryga timmens spel. Att Sara Sandberg gjorde mål på en straff som väl hörde ihop med den utvisningen gjorde inte saken enklare. Att ÖSK inte gjorde något spelarbyte i samband med utvisningen tyder väl på att man inte jagade en seger ”till varje pris”.

ÖSK: Förlust i cupderbyt mot Degerfors IF
NA: Sandberg sänkte ÖSK i svenska cupen: ”Rättvist”

Matchfakta.
04 1-0 Emilia Andersson
07 1-1 Sara Sandberg
39 1-2 Jessica Edvardsson
41 Varning: Olivia Stråle
66 Varning Olivia Stråle
66 Utvisning Olivia Stråle
67 1-3 Sara Sandberg (straff)

80 Varning: Amelia Olofsson

Laguppställning.
Alice Hultman
Alva Holmqvist, Olivia Stråle, Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k 46), Alva Hyttinen
Karin Weinacht (73), Maja Eriksson (61), Lisa Bergman, Emilia Andersson (46)
Inda Dervisevic

Ersättare: Ellen Portugués (mv), Emelie Alfredsson (46), Izabella Hurtig (46), Cornelia Karlsson (61), Amelia Olofsson (73), Matilda Wennberg och Ella Gunnarsson

Anm. Utvisningen på Olivia Stråle lär inte påverka hennes möjlighet att spela i den kommande seriematchen. Div 1 och Svenska Cupen är ju olika tävlingar och den här typen av utvisningar följer inte med från en tävling till en annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.