Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger i DM-semifinalen

ÖSKs damer besegrade Sturehov i gårdagens DM-semifinal på Sörbyvallen. Men det var med knappast möjliga marginal som segern säkrades. Det unga motståndarlaget verkar ha stått emot bra och segersiffrorna inskränkte sig till 1-0.

Det matchavgörande målet gjordes av Inda Dervicevic – en av ÖSKs ungdomar i matchen. Dessförinnan hade hemmalaget missat den bonusstraff de fått på grund av sin lägre serietillhörighet. Det straffen slogs av allt att döma i ribban.

Segern innebär, att ÖSK nu har kvalificerat sig för DM-finalen, där de kommer att få möta antingen KIF Örebro eller IFK Hallsberg. Dess två lag gör ikväll upp om vem som skall få spela final och möta ÖSK..

ÖSK: Klara för distriktscupfinal efter seger mot Sturehov
NA: ÖSK vann med uddamålet – klart för final

Matchfakta.
46. Straffmiss (ribbträff): Okänd spelare
51. 0-1 Inda Dervisevic
90+2. Varning: Sturehov

Laguppställning.
Alice Hultman
Josefine Eklund, Nathalie Sundqvist, Emelie Alfredsson
Alva Hyttinen, Alva Holmqvist (k)
Karin Weinacht, Maja Eriksson, Ella Gunnarsson, Amelia Olofsson
Inda Dervisevic

Ersättare: Agnes Andersson, Emilia Andersson, Izabella Hurtig, Lisa Bergman, Rebecka Blomgren och Lovisa Spåls

Matchtrupp Sturehov.
Maja Sandberg, Pailin Kristensson, Ella Östlund, Olivia Okara, Hanna Brandt (k), Alma Lerjeryd, Lisa Graff, Felicia Holgersson, Bella Gustafsson, Emelie Norberg, Stina Thomsen, Myrra Hammarland, Leonella Lahdo, Sara Hiltunen och Emily Urbscheit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.