Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger mot Degen

I gårdagens premiärmatch på GPP IP tog ÖSK emot länskonkurrenterna från Degerfors. Den här gången med tre före detta ÖSKare (Sandberg, Jalkinger och Arlebo) i sitt lag (fyra om man räknar med Maja Edlund, men hon spelade bara en säsong med ÖSK och det är nu rätt länge sedan).

Det gick som det brukar när de här två lagen möts i seriesammanhang. Degerfors gjorde inga mål på ÖSK i förra årets två matcher och gjorde det inte igår heller. ÖSK däremot gjorde två och kunde därför fira segern inför en stor publik Arrangörerna räknade in 319 åskådare och det är faktiskt mer än vad KIF Örebro brukar ha på de flesta av sina matcher.

Det var dock inte någon lätt seger för hemmalaget. Degerfors med ryggen mot det nedre kvalstrecket bjöd på riktigt hårt motstånd. De satte med sin höga och intensiva press stort tryck på ÖSKs spelare, som ibland verkade slå fler bollar till sina motståndare än till sina egna lagkamrater.

Emilia Anderssons lite slumpbetonade mål efter en kvart och Izabella Hurtigs kyliga avslutning läckert framspelad av Cornelia Karlsson avgjorde dock matchen till ÖSKs fördel. Beträffande det andra målet skall väl nämnas att man i degerforslägret verkade anse att målskytten var offside när passningen slogs.

Bidrog till poängen gjorde dessutom och i hög grad ÖSKs målvakt Ellen Portugués, som utöver standardrepertoaren av målvaktsräddningar även visade upp två avancerade räddningar mot helt fria motståndare. Vid det andra tillfället var det den förra ÖSKaren Sara Sandberg som inte fick glädja sig över ett mål på sitt tidigare lag.

Bra i övrigt var väl inte så många. Matilda Wennberg och Cornelia Karlsson förtjänar dock att omnämnas i positiva ordalag. Annars var det alldeles för många tekniska fel av olika slag för att man skall känna mig nöjd med spelet.

Tack vare segern övertog ÖSK serieledningen med en match mer spelad än tvåan och trean. Och efter dagens oavgjorda resultat mellan dessa två lag kzn ÖSK behålla den den platsen tack vare bättre målskillnad än tvåorna från Husqvarna och med Enskede en poäng efter på den tredje platsen.

ÖSK: Derbyseger mot Degerfors IF
NA: ÖSK:s derbydrottning slog till igen (med höjdpunkterna)

Matchfakta.
16. 1-0 Emilia Andersson
19. Varning: Izabella Hurtig
44. 2-0 Izabella Hurtig (Cornelia Karlsson)
90+2. Varning: Ellen Portugués

Laguppställning.
Ellen Portugués
Matilda Wennberg Olivia Stråle, Nellie Thörngren
Alva Hyttinen, Lisa Bergman
Emelie Alfredsson (81), Cornelia Karlsson (70), Izabella Hurtig (81), Amelia Olofsson (60)
Emilia Andersson (k)

Ersättare: Alice Hultman (mv), Karin Weinacht (60), Ella Gunnarsson, Ella Gunnarsson (70), Inda Dervisevic (81) Josefine Eklund (81), Nathalie Sundqvist och Alva Holmqvist.

Nästa match för damaget är en DM-match mot Sturehov på tisdag. Därefter väntar Segeltorps IF på bortaplan på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.