Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Välkommen vinst i Växjö.

ÖSK PA17 var idag i Växjö för en match i P17 Allsvenskan. Det var två lag som haft det rätt så tungt i inledningen av året seriespel. Båda med blott en vinst och ett oavgjort resultat från de första sju matcherna. Så det var något av en sexpoängsmatch för de två lagen i kampen om att hålla sig på behörigt avstånd från nedflyttningsstrecket.

Glädjande nog visade det sig att det var ÖSK som var det starkare laget. Erman Hrastovinas tre mål gav de svartvita tre poäng och en säkert trevlig resa hem till Örebro. Erman Hrastovina, som gjorde alla tre målen, var lagets dominerande målskytt förra året. I år hade det fram tills dagens match gått trögare för honom. Vi får väl hoppas att det nu lossnar beträffande målproduktionen för hans del – det behöver laget.

Matchfakta.
07. 0-1 Erman Hrastovina
44. Varning: Östers IF
45. 0-2 Erman Hrastovina
46. 0-3 Erman Hrastovina
85. Varning: Sahal Hussein Mohamud
85. Utvisning: Sahal Hussein Mohamud

Anm. Oklart om det var två gula kort som resulterade i ett rött för Sahal eller om det – som i rapporten – var ett gult som sedan direkt följdes av ett rött (vilket så klart är allvarligare ur bestraffningssynpunkt)..

Matchtrupp.
Startade gjorde: Nils Larsson (mv), Hugo Olander, John Miettinen, Mohamad Dana, Sahal Hussein Mohamud, Rionaldo Guzman Shojadoost, Erman Hrastovina, Hasan Dana, Axel Erikols Wetterfall, Herman Bruhn och Arvid Cervin (k)
Ersättare var: Oscar Scherp (mv) Zanyar Kocher, Victor Sandberg och Ludwig Flink.
Anm. ÖSK verkar ha haft väldigt svårt att få ihop en trupp till den här matchen. Tre av de fyra bänkspelarna deltog i PA16-laget i gårdagskvällens match mot Västerås SK.

Lagets nästa match spelas den 26 maj (som är en fredag). Då möter ÖSK IFK Norrköping på Ekängs IP. På Behrn Arena spelar samtidigt ÖSK PA19 mot Norrköpings äldsta akademilag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.