Akademin: PA16 inledde långhelgen med seger

ÖSK PA16 inledde långhelgen med en hemmamatch mot Västerås SK på Himmelsfärdsaftonen. Hemmalaget rivstartade och dominerade spelet inledningsvis. En ledning med 1-0 kom redan efter fem minuters spel, då Keyse Faarah Abdi nickade in James Lundqvists väl avvägda inlägg. I den 19:e minuter ökade sedan Svante Widlund på till 2-0, då han hann före VSKs målvakt på Victor Sandbergs långa uppspel.

Gästerna fick efter hand bättre grepp om match och motståndare och spelade väl jämt med ÖSK under resten av matchen. Utan att för den sakens skull kunna få med någon anteckning i målprotokollet. I stället var det Noel Gustavsson Engdahl som på straff fastställde slutresultatet i inledningen av andra halvlek efter det att han själv blivit fälld.