Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Ett var på Boovallen

ÖSKs damer hade en svår bortamatch i helgen. Riktigt hur svår den var hade jag inte riktigt koll på. Hemmalaget Boo vann sin tuffa div 1 serie förra året och tog alltså en plats i kvalet till Elitettan. I kvalet ställdes de mot IK Rössö, som dock visade sig vara det starkaste av de två lagen. Men Boo är helt klart ett lag som i år har ambitioner att att på nytt utmana om en plats i den näst högsta serien.

Det var alltså två lag med siktet inställt på att ta ett steg uppåt i damfotbollshierarkin som möttes i gårdagens eftermiddagsmatch på Boovallen. Tyvärr grusades båda lagens förhoppningar om att få ett bättre grepp om toppstriden. Efter en match som präglades av en hel del tekniska misstag, missade passningar och sumpade målchanser fick de två lagen nöja sig med ett mål och en poäng vardera.

ÖSK tog ledningen redan efter en kvart efter det att Emilia Andersson plockat bollen av en försvarare nere vid sidlinjen och sedan snettinåtbakåtpassat till Cornelia Karlsson vid första stolpen. Cornelia gjorde inget misstag och slog bollen över en målvakt som var på väg ner för att täcka av längs marken. Ledningen varade dock bara en kvart innan Boos Tuva Ölvestad kvitterade med ett skott mot bortre krysset. Snyggt och i princip otagbart för Ellen Portugués i ÖSK målet.

Trots ansträngningar och en hel del chanser (flest för ÖSK) blev det sedan inga fler mål. Från ÖSKs håll verkar man dock inte alltför missnöjda över resultatet som ansågs någorlunda rättvist. Båda lagen hade sina chanser.

Jag är lite förundrad över hur ÖSK-tränaren Dennis Gabrielsson disponerade sitt lag. Ett handlingskraftigt byte av tre spelare redan i halvtid men sedan inget mer. Detta trots att vänstermittbacken Nellie Thörngren hade uppenbara krampproblem under hela halva andra halvlek. Hon fick kämpa på trots att Nathalie Sundqvist fanns med på bänken.

Bäst i ÖSK (tyckte jag) den i halvtid inbytte Matilda Wennberg var. Plus även till Ellen Portugués och Olivia Stråle (som dock bara fick spela första halvleken). De offensivt inriktade spelarna missade lite väl mycket för att få mer än ett godkänt betyg.

ÖSK: Delad pott efter 1-1 mot Boo FF
NA: Matchvideo

Matchfakta.
15. 0-1Cornelia Karlsson (Emilia Andersson)
27. 1-1 Tuva Ölvestad
77. Varning: Boo FF

Laguppställning.
Ellen Portugués
Josefine Eklund, Olivia Stråle (46), Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k), Lisa Bergman
Emelie Alfredsson, Cornelia Karlsson, Izabella Hurtig (46), Karin Weinacht (46)
Emilia Andersson

Ersättare: Alice Hultman (mv), Matilda Wennberg (46) Alva Hyttinen (46), Amelia Olofsson (46), Nathalie Sundqvist och Inda Dervisevic.

ÖSK spelar sin nästa match på fredag (19 maj) då det blir både länsderby mot Degerfors och säsongspremiär på GPP IPs gräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.