Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Förlust då ÖSK PA19 tog emot Djurgården

Inför dagens match mellan ÖSK och Djurgården såg det på förhand ut som en match där hemmalaget borde ha vissa chanser att bärga minst en poäng. Besökarna från Djurgården har inte haft någon bra inledning på seriesäsongen och låg till och med efter ÖSK i tabellen.

Tyvärr visade det sig att i det här fallet var tabelläget inte något bra prognosverktyg. Gästerna från huvudstaden dominerade matchen och kom i anfallvåg efter avfallsvåg. Utöver de fyra målen hade de dessutom en träff i ribban och en klockren stolpträff samt ett gäng andra chanser, som de inte lyckades utnyttja. För ÖSKs del inskräkte sig möjligheterna till en handfull nästan-chanser, typ skott utifrån.

ÖSKs problem var väl främst att man aldrig fick någon kontroll över det inre mittfältet. Det drabbade både det defensiva spelet och Victor Andersson i den isolerade rollen som ensamanfallare.

Bäst i ÖSK var Tysom Afshari och rätt bra var även det resoluta mittbacksparet Josef Keyrouz occh Filip Olofsson. Den senare flyttades dessutom upp mot slutet av matchen och gjorde betydligt mer nytta där än de som inlett matchen.

Matchfakta.
27. 0-1 Oscar Sjöstrand
29. Varning: Óli Melander
33. 0-2 Kalipha Jawla
44. Varning: Djurgården
68. Varning: Filip Ivarsson
69. 0-3 Lucas Zetterberg
82. Varning: Djurgården
84. Varning: Djurgården
90+2. 0-4 Jonathan Zeberga (nickmål)

Laguppställning (4-1-4-1)
Karl Serrano Torstensson
John Lindhé Rehn, Josef Keyrouz (k), Filip Ivarsson, Elliot Lindström (82)
Tyson Afshari (82)
Ebbe Wingemark (53), Óli Melander (ut 67, in 82), Henry Hertzman( ut 53, in 82), Nathan Hernandez Öhrn (82)
Victor Andersson (82)

Ersättare: Melker Birgersson (mv), Wessam Dukhan (53), Linus Alperud (53), Noel Stenlund (67), Elias Rigö (82) Lukas Bäckman (82).

ÖSKs nästa match är på bortaplan mot Östers IF nästa söndag. Förhoppningvis en något beskedligare motståndare än vad Djurgården visade sig vara idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.