Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

”Lottat” i svenska damcupen

Den första omgången har nu lottats som det brukar heta. Fast så värst mycket lottning handlar det nog inte om. Istället är det ett geografiskt anpassat ihoppusslande av spelprogrammet. Närkes representant får “alltid” möta ett lag från Värmland och det verkar vara respektive förbund, som bestämmer vilket lag det är som skall representera distriktet.

Eftersom lagen från Damallsvenskan och Elitettan går in senare i turneringen får distrikten utse deltagarna i den första kvalomgången från lagen i div 1 och neråt. ÖLFF har som vanligt utsett ÖSK Dam (tidigare var det ofta ÖSK Söder) till distriktets representant. Motståndare har vanligtvis varit karlskogalaget från Rävåsen. Men i år verkar styrkeförhållandena ha förändrats i det värmländska distriktet, I stället är det Degerfors, som skall försvara de värmländska färgerna (innan Mallbacken som elitettelag kommer in senare i turneringen).

Det är alltså ÖSK och Degerfors som får ett extra distriktsderby på spelschemat. ÖSK har fått hemmaplansfördelen och matchen spelas på GPP IP den 31 maj (som är en onsdag). I normala fall en publikmässigt bra dag, men inte den här gången. Samtidigt möter nämligen ÖSKs herrlag Utsikten på bortaplan i Superettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.