Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Storseger mot Hertzöga

Dagens match för ÖSKs damer tog väl egentligen slut redan efter knappa 20 minuter. ÖSK hade då redan tagit ledningen med 1-0 efter Cornelia Karlssons mål ur snäv vinkel. När sedan Hertzöga fick en av sina mittbackar utvisad var det tack och godnatt för laget från Karlstadsförorten Skåre.

Frågan var väl närmast hur stor ÖSK-segern skulle bli och om man skulle lyckas hålla nollan. Trots det antalsmässiga överläget såg det till att börja med rätt trögt ut innan tre mål till trillade in under den första halvlekens fem sista minuter. Fyramålsledningen fylldes sedan på med ytterligare två mål i andra halvlek, medan baklängesnollan aldrig kändes hotad på allvar.

Beträffande utvisningen skriver “man” att den kom efter det att Ella Gunnarsson blivit nedriven på väg mot mål. Inte korrekt – någon nedrivning var det aldrig tal om. En liten bentouch, som förmodligen var oavsiktlig, fällde henne, när hon sprungit förbi försvararen.

Jag noterade.

Matilda Wennberg tidigt inbytt som mittmittback. Det är nog tanken att det är där hon skall spela. Inte dumt med en så rutinerad och passningssäker central mittbacksgeneral.

Dennis Gabrielsson bytte ut två av sina bästa spelare redan efter 60 minuter vid ställningen 6-0. Det fanns väl ingen anledning att slita på dem i onödan, när det fanns spelare på bänken som var i större behov av speltid. Innan matchen var slut hade fem av sex bänkutespelare blivit inbytta. Den enda som inte fick spela var Lisa Bergman, men hon har ju varit med en hel del tidigare.

Nellie Thörngren som vänstermittback tycker jag är riktigt bra utan att göra speciellt mycket väsen av sig. Följsam i sitt försvarsspel och hon följer gärna med framåt då tillfälle ges. Hon var den enda av de tre ursprungliga mittbackarna som inte blev utbytt.

Fyra av de fem offensiva spelarna gjorde mål. Det var bara Karin Weinacht som inte kom med i målprotokollet.

Jag har varit lite tveksam angående Ella Gunnarsson som kom till ÖSK med rykte om sig att vara en pålitlig målgörare. Så värst många mål har det väl inte blivit än, men idag var hon poängbäst med två målgivande passnigningar samt ett eget mål.

ÖSK: Tre poäng och storseger mot Hertzöga
ÖSK: Ella Gunanrsson om matchen (video)
NA: Höjdpunkter

Matchfakta.
16. 1-0 Cornelia Karlsson (Ella Gunnarsson)
19. Utvisning: Emilia Gullfeldt Larsson
31. Varning: Olivia Stråle
37. Varning: Agnes Andersson
40 .2-0 Cornelia Karlsson (Ella Gunnarsson)
41. 3-0 Emilia Andersson
45. 4-0 Ella Gunnarsson (Izabella Hurtig)
61. 5-0 Emelie Alfredsson (Josefine Eklund)
63. 6-0 Izabella Hurtig (Emelie Alfredsson)

Laguppställning.
Ellen Portugués
Josefine Eklund (71), Olivia Stråle (61), Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k), Izabella Hurtig
Emelie Alfredsson (71), Cornelia Karlsson, Emilia Andersson, Karin Weinacht
Ella Gunnarsson (78)

Ersättare: Alice Hultman (mv), Matilda Wennberg (61), Alva Hyttinen (61), Amelia Olofsson (71), Nathalie Sundqvist (71), Alva Holmqvist (78) och Lisa Bergman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.