Örebro SK Dam: Tredje raka då ÖSK besegrade P18 IK

Årets tredje uppgift för ÖSKs damer var P18s damer. Gotländskorna kom till Örebro utan några mål, men väl med en poäng efter en oavgjord match mot Tyresö i den förra omgången. Hem till Visby fick gästerna sedan resa efter ytterligare en mållös insats och med noll intjänade poäng.

Det blev alltså hemmavinst och det med siffrorna 2-0. Men det var efter en blek insats från hemmalagets sida. Första halvlek var på det hela taget rätt bedrövlig från ÖSKs sida då nästan ingenting stämde. Det blev väldigt många onödiga bolltapp, missade passningar och slarviga mottagningar.

ÖSK fick sedan en bra inledning på den andra halvleken, när Lisa Bergman gjorde mål redan efter några minuter. En smart mottagning och vändning efter ett inspel (eller om det rent av var en passning) från Josefine Eklund gav Bergman fritt mot mål. Målvakten var på hennes skott mot närmsta stolpen, men kunde inte förhindra att bollen passerade mållinjen. Cornelia Karlssons mål på straff i mitten av halvleken gav sedan ÖSK en till synes ointaglig ledning och matchen behövdes därefter i princip bara spelas av.

Av kommentarerna att döma verkar det ha blåst en hel del, vilket gav gästerna en fördel i den första halvleken och ÖSK i den andra.

Bra insatser av främst Lisa Bergman och Olivia Stråle. Förra veckan, då ÖSK mötte Älvsjö på bortaplan, plussade jag för vänstermittbacken Nellie Thörngren. Hon satt på bänken idag, men ersattes lika förtjänstfullt av Josefine Eklund.

Lite förvånad blev jag över tränare Gabrielssons försiktiga matchande av sina ersättare. Det är ju inte så vanligt, att en tränare i den här serien kan förfoga över en full bänk, vilket ÖSK den här dagen kunde. Men Gabrielsson nöjde sig med två relativt sena byten och då var det truppens två yngsta och mest oerfarna spelare som i alla fall fick några minuters speltid.

ÖSK: 3:e raka vinsten i hemmamatchen mot P18 IK