Akademin: Helgen började med en seger

ÖSK PA19 hade förra året påtagliga problem med Västerås SK och förlorade faktiskt båda matcherna i P19 Superettan.

I kväll möttes lagen igen, men den här gången var det i den högsta juniorserien. Resultatet 4-2 till hemmalaget finns det väl inte någon örebroare som klagar på. Men skall sanningen fram så var nog gästerna från Västerås det bätre laget (spelmässigt) fram till dess att ÖSKs fjärde mål gjorde uppförsbacken lite väl brant.

VSK bet sig envist kvar på ÖSKs planhava och hemmaspelarna hade påtagliga problem att spela sig fria med bollen under kontroll. Två av ÖSKs tre mål i den förta halvleken kom typiskt nog efter fasta situationer – först en hörna och sedan i efterspelet till en frispark.

Plus i ÖSK till Nathan Hernandez Öhrn som på ett eller annat sätt var inblandad i tre av de fyra målen. Den inlånade Degerforsmålvakten Karl Serrano Torstensson ger ett bra intrygg – ingen försvagning med honom i laget. Charlie Swartling rätt osynlig innan han blev utbytt efter 40 minuters spel på grund av någon typ av skadekänning.

23. 1-0 Kevin Westlind (Charlie Swartling hörna)
32. 2-0 Victor Andersson (Nathan Hernandez Öhrn)
39. 3-0 Filip Ivarsson (på målvaktsretur efter nick av Nathan Hernandez Öhrn)
53. 3-1 Noel Wall
65. 4-1 Nathan Hernandez Öhrn (Kevin Westlind)
80. 4-2 Robin Lindelöv