Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder: Förlust i första seriematchen

Det blev förlust i Söder-herrarnas första seriematch. På Ekängs konstgräs segrade gästerna från Svea FF med siffrorna 3-1. Svea, med stora delar av förra årets lättflyktiga spelatrupp i sin spelartrupp, har ju mycket ambitiösa målsättningar och siktar, enligt egen uppgift skall väl tilläggas, på att ta sig upp till div 2 inom 4 år.

Söder har fyllt på den egna truppen med huvudsakligen yngre spelare av vilka många kommer från ÖSK Ungdoms vereksamhet. Det är ju en utveckling jag hoppats få se under många år, då Söders matchtrupper huvudsakligen bestått av spelare utan någon egentlig koppling till ÖSKs verksamheter. Frågan är bara om ungdomarna håller den klass som är nödvändig för att försvara platsen i den högsta distriktsserien. Det är väl i alla fall så här inledningsvis tveksamt.
För NA kommenterade lagets tränare Alan Sulefani matchen. Vi gör ett tidigt ledningsmål som kommer efter frispark vi fått efter att ha vunnit bollen högt upp i banan. Vi lyckas inte ta tillvara på de chanser vi har medan Svea gör det. Allt som allt är det en jämn match sett till målchanser, men de vinner inte orättvist.

Matchfakta.
07. 1-0 Hama Ibrahim
09. Varning: Benjamin Noorzay
09. Varning: Kawar Haji
17. 1-1 Jonathan Rasch (frisparksmål)
17. Varning: Hama Ibrahim
50. 1-2 Sebastian Huenul Helgesson
54. Varning: Jesper Gustavsson
61. Varning: Jonathan Rasch
64. Varning: Alexander Blomberg
84. 1-3 Dana Kuhi

Matchtrupp.
Startade gjorde: Andreas Lundgren (mv), Axel Calais, Djibril Ange Nehin Viktor Lindqvist Benjamin Noorzay, Anton Strömberg, Hama Ibrahim, Jesper Gustavsson, Zlatko Zindovic (k), Alex Hjulström och Alessandro Eni
På bänken redo att avlösa satt: Kristoffer Johansson (mv), Alexander Sundström, Karzan Hassan Edvin Larsson Johannes Erlandsson och Lucas TekinSvea FF.
Söders motståndare Svea FF har på några år genomgått flera iterationer i sin fotbollstillvaro. Ursprunget är FC Assyriska med en plats i div 4. Den klubben lades nog ned och verksamheten togs över av en brasseimportverksamhet som kallade sig Örebro Nordic. Importverksamheten visade sig ohållbar och med en ny styrelse har klubben nu försvenskats med ambitionen att etablera sig högre upp i fotbolls-Örebro.
Tveksamt dock om klubben med sin nuvarande trupp har vad som behövs för att på allvar hävda sig i kampen om en plats i trean.
NA: Örebro Nordic byter namn till Svea FF: ”Målet är division 2 inom fyra år”
NA: Brasselaget i Örebro väcker känslor hos motståndarna – tog över plats i division fyra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.