Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Seger i länsderbyt

ÖSKs damer fick med sig alla tre poängen i årets seriepremiär. Länsmotståndarna från Rävåsen tog dock en tidig ledning i den första halvleken. En ledning som de sedan utan några större besvär kunde försvara mot ett dåligt organiserat hemmalag.

Efter pausvilan kom ÖSK ut med mer beslutsamhet och kunde rätt snabbt både kvittera och sedan ta ledningen. Motståndarna kunde efter ÖSKs ledningsmål egentligen inte hota på allvar. ÖSK å sin sida borde väl ha gjort något mål till då spelet öppnade upp sig, men de hade inte precision nog i sitt anfallsspel.

En seriestart med några frågetecken. ÖSK fick aldrig något flyt i sitt spel. Det blev genomgående alldeles för många felslagna passningar, bolltapp och tankevurpor för att läget skulle kännas under kontroll.

Irriterande var det med alla bakåtpass till målvakten och passande fram och tillbaka i backlinjen. Var det verkligen meningen att det var så laget skulle spela. Bättre blev det i alla fall i den andra halvleken då Clara Heiche och Olivia Stråhle bytte plats. Stråles uppspelsfot är betydligt bättre än Heiches.

Plus i min bok går till greppsäkra målvakten Ellen Portugués. Olivia Stråhle säker i trebackslinjen. Lisa Bergman krönte en gedigen arbetsinsats med att bli målgörare. (Hon borde dessutom nog ha gjort ett till). Små plus i kanten även till Josefine Eklund och Rebecka Mannström.

ÖSK: Seger i seriepremiären mot RIK Karlskoga
Rävåsen: Inga poäng i seriepremiären för RIK Karlskoga
NA: Höjdpunkter

Matchfakta.
12. 0-1 Sara Öjebo
48. 1-1 Lisa Bergman (inspel Emelie Alfredsson)
54. 2-1 Clara Heiche (nick på frispark Rebecka Mannström)

Laguppställning
Ellen Portugués
Clara Heiche Olivia Stråle, Josefine Eklund
Agnes Andersson (k), Rebecka Mannström
Emelie Alfredsson, Izabella Hurtig (57), Lisa Bergman, Amelia Olofsson (57)
Emilia Andersson (93)

Ersättare: Alice Hultman (mv), Cornelia Karlsson (57), Karin Weinacht (57), Alva Hyttinen (93), Nellie Thörngren och Alva Holmqvist


I nästa omgång möter ÖSK den 16 april på bortaplan Älvsjö AIK. Det är det andra nedflyttade laget i div 1 Mellersta. Oklart var de står styrkemässigt

2 kommentarer – kommentera

Bosse

Är det bara jag som blir bekymmrad över hur man ensidigt spelar sina anfall på högerkanten?
Kanske är det så att det är spelare som spelat ihop tidigare och det därmed blir enklare? Tittar man på denna match så är ca 85 procent av anfallen på högerkant! Detta kommer motståndarna att ha koll på och stänga ner anfallen totalt. Behövs en mer jämn fördelning av anfallsförsöken för att inte bli förutsägbara. Sen blir man ju onekligen väldigt orolig med allt detta spel som genomförs i backlinjen med felpass efter felpass. Jag hoppas att detta inte är enligt plan?

Ficedula hypoleuca

Ja, jag håller med dig. Problemet eller vad man skall kalla det är att Emelie Alfredsson är så bra. Hon gör sällan bort sig och kommer ofta till bra lägen för inspel eller samtspel med någon lagkamrat. På vänsterkanten fnns det ännu inte någon etablerad spelare på samma sätt.

Spelet i backlinjen var inte bra. Speciellt inte i första halvlek. Orsaken verkar ha varit, att Clara Heiche är så osäker. Hon verkar inte kunna eller tordas spela bollen framåt. Kanske bäst så – när hon gjorde det hamnade bollen ofta hos någon motståndare.

Den detaljen blev mycket bättre i andra halvlek då hon bytte plats med Olivia Stråle. Olivia är väl i grund och botten en mittfältare och klarar av att slå bollen framåt till en medspelare. Även om detta också bidrar till snedfördelningen mellan höger – och vänstersidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.