Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Storseger i generalrepet

Efter den bortsnöade matchen mot elitettelaget AIK, som nog var tänkt som den slutliga avstämningen inför seriestarten, avslutade ÖSK sin försäsong med att möta Sturehov innan det blir dags för långfredagens länsderbyt mot Rävåsen.

Söndagens motståndare från Sturehov är ett lag på väg uppåt i seriesystemet och i Örebros damfotbollshierarki. De var i höstas på vippen att kvalificera sig för en uppflyttning till div 1, men fick i slutstriden ge sig för IK Brage. I år har de haft en bra försäsong med segrar mot bland annat just Rävåsen (2-1), Rynninge (2-1), Degerfors ! (2-0) samt ett oavgjort resultat mot KIF Örebros F19-lag.

Gästerna från Sörby höll också emot bra under första halvlek. Emelie Alfredssons tidiga kanonskott i närheten av första krysset såg länge ut att bli halvlekens enda mål. Men Clara Heiches mål på övertid genom en konstspark i efterspelet till en hörna kunde dryga ut ledningen.

Amelia Olofssons tidiga mål i andra halvlek knäckte väl på sätt och vis motståndsviljan, men det var först mot slutet av halvleken som de tre sista målen kom.

En väl genomförd match med en laguppställning, som säkert liknar den som ÖSKs damer kommer att ställa på planen i seriepremiären. Några mål för stor blev den väl, men det är ju inte ovanligt att de sista minuterna i en match kan bli “kostsamma” för ett lag som hamnat i ett ointagligt underläge.

Spelare som jag gärna vill plussa för är Olivia Stråle som utstrålar stor pondus och säkerhet i den för henne nya rollen som mittbacksgeneral. Rebecka Mannström, som inte har fått så mycket speltid under försäsongen, visar stort lugn och konstruktivitet i en av de två balanserande mittfältspositionerna. Lisa Bergman kom från Hallsberg inför säsongen med ett rykte om att vara en hårt arbetande och konstant löpande mittfältare. Det visar sig att det ryktet stämde väl. Alltid i rörelse med en väl utpräglad känsla för var man skall placera sig på en fotbollsplan.

ÖSK-damerna har i år en ovanligt bred trupp där i princip alla spelarna på bänken lika gärna skulle kunna motivera en plats i en startelva.

Sex gjorda mål av sex olika målgörare var ett positivt besked. Det här laget kommer inte att vara beroende av en eller två målskyttar.

ÖSK: Storseger i genrepet mot Sturehov

Matchfakta.
09. 1-0 Emelie Alfredsson (Ella Gunnarsson)
45+2. 2-0 Clara Heiche (rörigt efter hörna)
50. 3-0 Amelia Olofsson (Emilia Andersson)
71. 4-0 Ella Gunnarsson (Alva Hyttinen)
83. 5-0 Inda Dervicevic (Josefine Eklund ?)
85. 6-0 Cornelia Karlsson (genombrott)

Laguppställning.
Ellen Portugués
Clara Heiche, Olivia Stråle, Nellie Thörngren
Agnes Andersson (k), 81), Rebecka Mannström,
Emelie Alfredsson (58), Emilia Andersson (77), Lisa Bergman (58), Amelia Olofsson (65)
Ella Gunnarsson (77)

Ersättare: Alice Hultman (mv), Josefine Eklund (58), Izabella Hurtig (58), Alva Hyttinen (65), Cornelia Karlsson, (77) Inda Dervisevic (77), Karin Weinacht (81) och Nathalie Sundqvist.

Därmed är årets försäsong avslutad. Det är väl egentligen bara förlusten mot IK Brage som kan ses som en plump i protokollet. Förhoppningsvis lärde sig laget en del om hur man skall tackla lågt ställda försvar i den matchen. Den kan nog bli en hel del av den varan under den kommande esäsongen.

Försäsong 2023
ÖSK DamRynninge (D2D)6-0
ÖSK DamLidköping Elitettan)0-4
ÖSK DamMallbacken (Elitettan)1-0
ÖSK DamÖLFF F069-3
Kvarnsveden (D1D)ÖSK Dam6-0
ÖSK DamIK Brage (D1D)0-2
KIF Örebro F19ÖSK Dam1-0
ÖSK DamKarlslunds IF8-2
ÖSK DamVästerås BK30 (D1D)3-2
ÖSK DamIK Sturehov6-0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.