Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA19 och Hammarby delade på poängen

Inför starten av P19 Allsvenskan har de olika lagens tränare fått tippa vilket lag som kommer att vinna serien och därmed bli svenska mästare samt vilka lag som kommer att åka ut. Segertippade – om än bara med 33 % av rösterna – blev fjolårets svenska mästare från Hammarby. I botten av tipsligan återfinns bland annat Örebro, för vilka två tredjedelar av tränarna tror att det bara blir en ettårig vistelse i den högsta P19-serien.

Upplagt för utklassning alltså, när Hammarby kom till Behrn Arena för årets första seriematch i juniorallsvenskan? Det kanske Hammarby trodde, men så blev det inte. Visserligen dominerade gästerna från Söder det mesta av spelet och pressade ÖSK hårt över hela planen. Men till så värst många avslutstillfällen kom inte bortalaget. I stället var det ÖSK som rätt överraskande tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel. Nathan Hernandez Öhrn lurade några försvarare ute till höger och spelade sedan in en passning mot mål. Enligt den officiella matchrapporten skall det ha varit Charlie Swartling som bredsidade in passningen, men för min del tyckte jag nog att det var Victor Andersson som borde ha fått målet på sitt konto.

Hammarbys anstormning stagnerade inledningsvis, då spelet återupptogs efter halvtidspausen. Hemmalaget verkade trots allt ha läget under hyfsad kontroll trots att man var hårt ansatta av Hammarbys hårda press och misslyckade anfallsförsök. Närmast en kvittering var gästerna efter cirka 70 minuter med ett skott klockrent i ribban för att sedan några minuter bränna en trippelchans – först ett skott i stolpen vid första, sedan ett skott som blockerades innan ÖSKa målvakt Melker Birgersson tvingades till en snabb räddning vid bortre.

Mot slutet av matchen blev det sedan väldigt intensivt på gränsen till desperat från båda lagens sida. Hammarby öste på med allt vad de hade aktivt coachade av ÖSK-bekantingen Fredrik Samuelsson, som är ansvarig för laget. Det verkade dock som om ÖSK skulle kunna rida ut alla stormarna, men tyvärr så lyckades det inte. På övertid kunde Hammarby kvittera med någon eller några minuter kvar av övertiden. Innan allt var klart hann sedan Josef Keyrouz bli utvisad efter att ha fått sin andra varning. Trots den försvagningen blev det inte några fler mål utan ÖSK kunde i alla fall få med sig en poäng efter en helgjuten kämpainsats.

Unicoach: Tränarnas tips: Hammarby vinner P19 Allsvenskan


Matchfakta.
07. Varning Djurgården
17. Varning: Tyson Afshari
33. 1-0 Charlie Swartling ?Victor Andersson? (Nathan Hernandez Öhrn)
43. Varning: Josef Keyrouz
63. Spelarbyte: In Adam Al Hamad Eriksson,. Ut: Ebbe Wingemark
71. Splarbyte in: John Lindhé Rehn och Lukas Bäckman
71. Spelarbyte ut: Nathan Hernandez Öhrn, Henry Hertzman
76. Spelarbyte: In: Óli Melander Ut: Victor Andersson
81. Spelarbyte: In: Lowe Astvald. Ut: Elliot Lindström
87. Varning: Djurgården
87. Varning; Charlie Swartling
90. Spelarbyte: In: Noel Stenlund, Ut: Kevin Westlind
94. 1-1 Oscar Fayli
94. Varning: Melker Birgersson
95. Varning: Josef Keyrouz
95. Utvisning: Josef Keyrouz

Laguppställning (4-1-4-1).
Melker Birgersson
Kevin Westlind (90), Josef Keyrouz, Filip Ivarsson (k), Elliot Lindström (81)
Tyson Afshari
Nathan Hernandez Öhrn (71), Charlie Swartling, Henry Hertzman (71), Ebbe Wingemark (63)
Victor Andersson (76)

Ersättare: Nils Larsson (mv), Adam Al Hamad Eriksson (63), John Lindhé Rehn (71), Lukas Bäckman (71), Óli Melander (76), Lowe Astvald (81) och Noel Stenlund (90)

ÖSKs nästa match spelas på skärtorsdagen. Motståndare på bortaplan är IFK Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.