Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA19 besegrade Eker

Den planerade generalrepetitionen för ÖSK PA19 snöade bort. Precis som A-laget var det meningen att de skulle möta IK Sirius, fast för juniorernas del på Behrn Arena.

Den matchen ställdes in, men redan till idag hade man fått tag på en ny motståndare. Det blev IF Eker tränade av Patrik Haginge, som dessutom fanns med på planen idag.

Inte för att ÖSK-ikonens medverkan hjälpte speciellt mycket. ÖSK vann – precis som i sina två tidigare matcher mot div 3-motstånd, tämligen komfortabelt

Efter en rätt intetsägande första halvlek där de två lagen i stort sett tog ut varandra, kunde ÖSK ändå gå in till halvtidsvilan med ett ledningsmål. Det gjordes av Charlie Swartling på en frispark från en position någon meter från straffområdesgränsen rätt långt ute till vänster. Charlies frispark satt perfekt i närmsta krysset utom räckhåll för Sebastian Molnar i Ekers mål.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig och ÖSK kunde göra ytterligare tre mål. Jag noterade, att Filip Ivarsson, som så ofta fått börja som mittbacksvikarie, fick flytta upp på mittfältet mot slutet av matchen. Från sin position som central mittfältare öppnade han med väl avvägda passningar upp för både Nathan Öhrns och Lukas Bäckmans mål. Frågan är om inte Filip gör mer nytta för sitt lag i en position högre upp i planen.

Matchfakta.
44 1-0. Charlie Swartling f(rispark)
58 2-0. Victor Andersson (målvaktsretur efter skott av Ebbe Wingemark)
61. Varning: Johannes Danho
78. 3-0 Nathan Hernandez Öhrn (Filip Ivarssom)
80. Varning: John Lindhé Rehn
83. 3-1 William Eriksson
88. 4-1 Lukas Bäckman (Filip Ivarsson)

Laguppställning (4-1-4-1).
Melker Birgersson
Kevin Westlind (k), Filip Ivarsson, Lowe Astvald (57), Johannes Danho
Henry Hertzman (72)
Linus Alperud (57), Charlie Swartling (80), Adam Al Hamad Eriksson (68), Ebbe Wingemark
Victor Andersson (80)

Ersättare: Noel Stenlund (57) , Nathan Hernandez Öhrn (57), Wessam Dukhan (68), John Lindhé Rehn (72), Elias Rigö (80), Lukas Bäckman (80)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.